A Mathias Corvinus Collegium tudásbázisa

Csepregi Gábor

2023. 01. 19. 11:37

Leadershape Podcast: Átúszni a határainkon - Beszélgetés Csepregi Gáborral

Mi hozza meg a bátorságot ahhoz, hogy valaki úszva hagyja maga mögött addigi életét és egy új kontinensen kezdjen bele felnőtt életébe?
2022. 11. 24. 19:42
Szerző: Csepregi Gábor

A tudós tízparancsolata

Kutatóként, tanárként és íróként mindig is úgy éreztem, hogy a tudományos élethez szükséges egyfajta tudatos hozzáállás.
2022. 11. 16. 11:35
Szerző: Csepregi Gábor

A vezető mint tekintély: A tekintélyelvű és a mérvadó vezetés közötti különbségről

A mai világban, kommentárokat vagy politikai elemzéseket olvasva visszatérően találkozunk bizonyos kulcsfogalmakkal. Ezeket a kifejezéseket tudatosan használják azzal a szándékolt céllal, hogy meghatározzák az adott írás általános hangnemét. A neves újságírók által előszeretettel használt fogalmak közül két fogalom kap különös figyelmet.
2022. 08. 01. 11:27
Szerző: Csepregi Gábor

A vezető mint vendég

Elismeréssel szoktunk szólni arról a férfiról vagy nőről, aki egy vállalat alsó szintjén kezd el dolgozni, majd a különböző pozíciók betöltése után, a tanulópályát végig járva eljut a csúcsra, és sikeres vezetővé válik.
2022. 05. 16. 9:50
Szerző: Csepregi Gábor

IPhone-t vagy Poketet vegyek a kezembe?

A minap egy barátom elvitt egy zsebkönyveket árusító automatához.
2022. 04. 04. 8:00
Szerző: Csepregi Gábor

A jó vezető és a megfelelő időzítés

A Mount Everestet elsőként megmászó Sir Edmund Hillary egy interjúban a vezető egyik alaptulajdonságáról beszélt: "Vannak emberek, akik született vezetők, akik képesek gyorsan gondolkodni, illetve a megfelelő pillanatban a megfelelő döntést meghozni. Azt hiszem, nagyon sokan vagyunk, akiknek meg kell tanulniuk, hogy hogyan válhatunk vezetővé, és valóban, a legtöbb ember, ha igazán akar, kompetens vezetővé válhat."
2022. 03. 21. 15:00
Szerző: Csepregi Gábor

A társalgás dicsérete

Néhány nappal ezelőtt az egyik kollégám a fiatal diákok egy csoportja előtt tartott előadását követő csendről számolt be nekem.

Blogok

BBB

Diplomaci

Between the lines

Bonfiniana

Polémia

LeaderShape

Tranzitzóna

Klímapolitikai Intézet