A Száhel mára Földünk egyik legfontosabb válsággócává vált, ahol az elmúlt években szorosan összekapcsolódtak a strukturális kihívások, mint a túlnépesedés, a klímaváltozás és törékeny államiság, felerősítve az etnikai ellentétekkel és a dzsihádista csoportok előretörésével. A térség ma mintegy hatmillió külső és belső menekült otthona, akiknek egyre nagyobb része választja az elvándorlást Európa felé, kiegészítve azokkal a gazdasági migránsokkal, akik a jobb élet reményében vágnak neki az útnak. Mind a helyi, mind a nemzetközi szereplők számára kulcskérdés tehát, hogy stabilizálják a régiót, és olyan perspektívákat kínáljanak az ott élő több mint 100 millió embernek, hogy hazájukban tudják elképzelni jövőjüket.

Ennek eléréséhez alapvető fontosságú a különféle szélsőséges csoportok felszámolása, amelyhez 2022-től a Magyar Honvédség is közvetlenül hozzájárul majd a Takuba Alkalmi Harci Kötelék keretében. Rendezvényünk célja az általános helyzet és a magyar szerepvállalás körüljárása lesz. Milyen stratégiai és szövetségesi érdekek vezetik Magyarország száheli tevékenységét? Milyen lehet egy francia vezetésű misszió? És mit jelent ez az új művelet a Honvédség számára?

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Előzetes regisztráció az eseményre 2022.01.10. 10:00-ig ITT található.