Felvételi kiírás

A Mathias Corvinus Collegium felvételt hirdet Vezetőképző Programjának 2021 őszén induló kétéves képzésére.
Szeretnél személyes fejlődésedbe fektetni és versenyképes tudásra szert tenni?
Szeretnél hazai és nemzetközileg elismert szakemberektől tanulni?
Szeretnél valós szervezeti problémákon dolgozni vagy saját ötleteket megvalósítani?
Jelentkezz programunkra!

Mit nyújthat neked az MCC Vezetőképző Program?
Gyakorlatias, jól hasznosítható tudást,
személyes igényekhez igazodó képzést,
folyamatos visszajelzést a fejlődésedről,
sokszínű, támogató, összetartó közösséget.

Egyedülálló képzési programunkra mesterképzésben részt vevő egyetemi hallgatók, illetve friss diplomások, és az alapképzés 3. évét végző (legalább 5 lezárt félévvel rendelkező) hallgatók jelentkezését várjuk az ország minden részéről. 

Vendégprofesszoraink a diplomácia, kormányzat, a civil és az üzleti élet prominens képviselői mellett neves európai és amerikai felsőoktatási intézmények oktatói (A képzésről bővebben itt olvashatsz.).

A Vezetőképző Program képzésének nyelve alapvetően angol.


A felvételi eljárásról

A felvételi jelentkezés határideje: 2021. május 10. (hétfő) 23:59

Az előzetes felvételi követelményeknek megfelelt jelentkezők szóbeli meghallgatáson vesznek részt a Collegium épületében, valamint egy 2 órás intelligencia- és szókincsteszt vár rájuk. 

Az eljárást a kialakult járványügyi helyzet előírásaihoz alkalmazkodva alakítjuk ki. Amennyiben a felvételi időszakban még mindig nem javasolt a személyes találkozás, úgy az írásbeli és szóbeli is online történik.

A felvétel kiértesítésének várható időpontja: 2021. május vége.

A jelentkezés feltételei:

 • legalább 5 lezárt szemeszter;
 • egy felsőfokú angol nyelvvizsga vagy annak megfelelő nyelvtudás. (Amennyiben felvételt nyersz, a képzés során a nyelvvizsga megszerzése kötelező lesz!);

Jelentkezni az alábbi online felület kitöltésével lehet, ahol személyes adataid megadása után az alábbi dokumentumok feltöltését várjuk tőled:

 • angol nyelvű önéletrajz, amely kitér a szakmai és közösségi tapasztalatokra is;
 • egy 1 diából álló angol nyelvű bemutatkozó prezentáció (.pdf formátumban), amit szívesen odaadnál egy külföldi vendégprofesszornak;
 • projekttervezet: tegyél javaslatot egy olyan hasznos és érdekes projektre, amit egy félév alatt (2-3 hónap) egy 3 emberből álló csapat ki tud dolgozni. Angol nyelven, maximum 1 oldal terjedelemben;
 • Esszé arról, hogy miben szeretnél fejlődni, milyen képességeket szeretnél elsajátítani, alapul véve a korábbi vezetői tapasztalataidat. Angol nyelven, maximum 1 oldal terjedelemben.
 • Kitöltött fejlődési terv. Félévekre lebontva néhány mondatban fogalmazd meg, miben szeretnél fejlődni az elkövetkező két évben. Nem muszáj minden mezőt kitölteni, de érdemes feltüntetni, ha valamely területtel az adott félévben nem kívánsz foglalkozni. A linkre kattintva tudod letölteni a sablont, ami egy írható pdf.
 • elektronikus leckekönyv 2. és 3. oldala (a 2. oldal a képzés adatait, a 3. oldal az elvégzett félévek átlagát tartalmazza). Kizárólag a félévek összesített átlagára van szükség, NEM az elvégzett kurzusokra kapott érdemjegyekre! Amennyiben a Neptunból nem lehet kinyerni egy olyan leckekönyvet, amely a hallgató adatai mellett kizárólag a félévek összesített eredményeit (kreditszám és átlag) tartalmazza, a következő megoldások fogadhatók el:
 1. a Tanulmányi Osztályról kikért leckekönyv, amely tartalmazza a hallgató adatait és a félévek összesített eredményeit;
 2. A Neptunon a Tanulmányok, majd a Tanulmányi átlagok fül megnyitása után az oldal print screen formában történő beküldése, ahol az oldal felső részén egyértelműen látszik a hallgató neve. Csak jó minőségű, olvasható dokumentumokat áll módunkban elfogadni!
 • Az alapképzésben megszerzett diploma másolata (amennyiben rendelkezésre áll).

Az MCC Juniorprogramjában és a szakirányos képzésen való részvétel nem előfeltétele a jelentkezésnek!

Azok a felvételt nyert hallgatók, akik korábban nem voltak az MCC tagjai, az első félévben külsős státuszban (nem bentlakó) kerülnek felvételre. Belső státuszra (bentlakó) azok pályázhatnak, akik az első félévet sikeresen teljesítették.
 

Felvételi jelentkezés