Olvasási idő: 2 perc

A Vezetőképző Akadémia diákjainak következő útja az ACT Innovation Hub-ba vezetett az USA-ban, Norfolkban.

Az innovációs központ egy olyan közösséget épít, ahol szakértők és innovátorok működnek együtt számos különböző területről, hogy a NATO kihívásaira újszerű és hatékony megoldásokat találjanak, fejlesszenek, valamint teszteljenek. A Norfolkban lévő központ a NATO Innovációs Hálózatának motorja, amely a nyílt innovációt és az agilis fejlesztést helyezi működésének fókuszába.

A fő célkitűzése a szervezetnek az, hogy adaptívvá tegye a NATO-t, ami a szövetség és a partnerintézmények szemléletmódjában, folyamataiban és ökoszisztémájában kell, hogy kiteljesedjen.

Az Innovation Hub alapítója beszámolt a diákoknak a szervezet alapításának körülményeiről és arról az útról, amit az elmúlt években jártak be. Bemutatta az egyes innovációs versenyek és projektek problémamegoldó módszertanát, és elmondta, hogy miért lehet jó lehetőség egy startup számára a NATO-val való együttműködés.

Az előadást követően a szervezetet akadémiai oldalról támogató vezető is beszámolt a NATO kihívásairól és az innováció fontosságáról nemcsak üzleti, de védelempolitikai szempontból is. A beszélgetést követően a csapat bejárta Norfolk kikötőjét és belvárosát, ahol egy második világháborús repülőgép-hordozót is megtekintettek.

- írta: Rozenberszki Zsófia