Olvasási idő: 2 perc

Szegedre látogattak novemberben a szombathelyi középiskolás program diákjai. Háromnapos kirándulásukat izgalmas szakmai és kulturális programok színesítették helyi EP-s hallgatók közreműködésével.

A KP-s fiatalok első útja a Szegedi dómba (vagy más néven a Fogadalmi templomba) vezetett, ahol a rövid, egyéni körbejárás után a kupolakilátóból csodálhatták meg Alföld fővárosát. A nap hátralevő részében a helyi EP-sek jó házigazdaként gondoskodtak a csapat tartalmas programjáról. A szombathelyiek megismerték a racionális vita alapszabályait és annak gyakorlását, dalszövegeket elemeztek, majd a vendéglátóik szálláshelyén folytatott kötetlen beszélgetés keretében hallgattak hasznos tudnivalókat az MCC Egyetemi Programjáról és a szegedi hallgatói életről. Este még egy csapatépítő korcsolyázásra is maradt idő és energia a szegedi Jégdisco pályáján.

Szombaton délelőtt a diákok öt fős csoportokban mérték össze tudásukat és kreativitásukat egy városismereti vetélkedőn. A különböző nevezetességek (pl.: Belvárosi Mozi, Szegedi Nemzeti Színház, Szegedi Tudományegyetem, stb.) megtekintése csapatépítő feladatokkal párosult. A délutánt MCC-s társaikkal a helyi képviseleti központban töltötték, ahol a „Megértés, elfogadás, segítés!” jelmondat témájában szervezett workshopokon vettek részt.

A túra harmadik napján a Móra Ferenc Múzeumba látogattak el a szombathelyiek, ahol detektív játék formájában fedezték fel az érdekfeszítő természettudományi-, és a Móra Ferenc életét bemutató állandó kiállítást. Az érdeklődőknek lehetőségük volt az időszakos ókori Kínát bemutató tárlatot is meglátogatni.

Zárásként autentikus gasztro élményben volt részük a KP-soknak: a közeli Halászcsárdában szegedi halászlevet fogyasztottak ebédre, azzal is gazdagítva a városban gyűjtött, emlékezetes tapasztalataikat.