Olvasási idő: 1 perc

A Budapest Fellowship Program és a Visiting Fellowship Program résztvevői a Discover Hungary eseménysorozat keretében tanulmányúton vettek részt Székesfehérváron, 2023. február 16-án. A vendégoktatók ellátogattak a Bory-várhoz, melyet Bory Jenő (1879-1959) szobrászművész és építészmérnök saját tervei és fantáziája alapján 40 nyáron keresztül épített, emléket emelve a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak.

Ezután Lehrner Zsolt, a város alpolgármestere egy gyalogos túrán mutatta be részükre a várost, valamint az önkormányzat épületben Székesfehérvár fenntarthatósági stratégiájába is betekintést nyerhettek.

A Hungary Foundation (HF), és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2020-ban hívta életre a Budapest Fellowship Programot, amely egyedülálló lehetőséget nyújt amerikai szakembereknek arra, hogy jobban megismerjék hazánkat és ezáltal Közép-Európát is. A résztvevők a 10 hónapig tartó program során a magyar nyelvvel, kultúrával és történelemmel mélyebben is megismerkednek, ami elengedhetetlen az országunkról kialakított valós és tárgyszerű tájékoztatásnak.