Olvasási idő: 2 perc

Az Intézet célja, hogy kiváló kutató/szakértőkből álló és a legfejlettebb nemzetközi szakmai közegbe bekapcsolt szakmai közösséget működtessen, amely a hazai és Kárpát-medencei oktatásügyi narratívákat egy XXI. századi keretbe helyezi.

Az Intézet legfontosabb szakmai küldetése a XXI. századi globális oktatásügyi trendek tárgyilagos elemzése és intelligens átfordítása versenyképes magyar megoldásokká. A Tanuláskutató az MCC képzési programjainak házon belüli pedagógiai értékelését és fejlesztő tanácsadását is ellátja. Törekszik az MCC pedagógiai hozzáadott értékének kimutatására és a pedagógiai innováció támogatására.
Az Intézet fő profilja a kutató és elemző munka, amit erőteljes nemzetközi jelenlét és aktív társadalmi kommunikáció egészít ki. Működése során folyamatosan keresi a többi MCC-s intézettel és iskolával való szakmai szinergiákat és együttműködést, valamint közreműködik az oktatás kérdései iránt érdeklődő MCC-s hallgatók képzésében és szakmai orientálásában. Az Intézet kommunikációs csatornái elérik a Kárpát-medencei pedagógus közösségeket is, és szemléletformáló, innovatív energiákat visznek be a hétköznapok szakmai gyakorlatába.

Az Intézet 2022-ben a következő hat kutatási projektet viszi végig: 

  • Globális oktatási narratívák: központok, hálózatok és együttműködések
  • A Kárpát-medencei felsőoktatási versenytér: egyetemek összehasonlító elemzése
  • A V4 edtech vállalatok és start-up-ok feltérképezése és elemzése
  • Munkahelyi tanulás
  • MCC oktatási jó gyakorlatok gyűjtése és rendszerezése
  • Hatásos és hatékony beruházások az oktatásba

Az Intézetet Setényi János oktatáskutató és fejlesztési tanácsadó vezeti.

Facebook oldalukon sok-sok érdekességet és aktualitást találhattok majd!

Honlap