Olvasási idő: 2 perc

Már lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vitaakadémia képzésére, amelynek résztvevői elmélyíthetik érveléstechnikai tudásukat, fejleszthetik kritikai gondolkodásukat, és ezáltal hozzájárulhatnak a magyar nyelvű vitakultúra ápolásához. Az egyéves vitavezető képzésre szeptember 18-ig várja a jelentkezéseket az intézmény.

A több mint negyed évszázados múlttal rendelkező MCC által végzett tehetséggondozásnak mindig is meghatározó eleme volt a gyümölcsöző, nyílt viták ösztönzése. Az évtizedek alatt felgyülemlett vitamódszertani tudás szélesebb körű elérhetősége érdekében alakult meg 2019-ben az MCC Vitaakadémia. Az alapképzésnek számító Vitavezető program érvelési és vitázási készségeket fejleszt, elsődleges célja pedig a vitakultúra ápolása és népszerűsítése Magyarországon és a Kárpát-medencében.  

 

A képzés résztvevői alapvető érveléstechnikai, informális logikai és vitamódszertani ismeretekkel gazdagodnak, a tudás megszerzését követően pedig képessé válnak a tanultakat – a demokratikus párbeszéd kultúrájának építése érdekében – továbbadni. Az egyéves Vitavezető képzés elvégzése után az érdeklődőknek lehetőségük van továbbfejleszteni tudásukat a Vitaakadémia Vitatréner, majd Mentor képzési programjaiban.  Vitavezetőként szerepet vállalhatnak az MCC Vitaakadémia egyedi, egész Kárpát-medencét átszövő tehetséggondozó és közösségépítő programjában, hozzájárulva ezzel is a vitakultúra népszerűsítéséhez és fejlesztéséhez Kárpát-medence-szerte.

 

A képzésre szeptember 18-ig minden olyan 18. életévét betöltött érdeklődő jelentkezhet, aki már elvégezte középiskolai tanulmányait. A képzésről és a jelentkezés részleteiről a Vitaakadémia honlapján található részletesebb információ.