Olvasási idő: 2 perc

Immáron harmadik alkalommal szervezett pedagógus konferenciát az MCC békéscsabai képzési központja.

Mittag Mónika, az MCC békéscsabai képviselet-vezetője nyitotta meg a konferenciát, ahová a megye kilenc településének 23 intézményéből érkezett több mint 40 érdeklődő pedagógus.  

A képviselet-vezető előadásában bemutatta a Mathias Corvinus Collegium sokrétű tevékenységét, továbbá azt, hogy milyen területeken tud együttműködni az iskola és az MCC abban, hogy a fiatalok a lehető legjobban ki tudják bontakoztatni tehetségüket, hogy később tudatosan válasszanak pályát és sikeres, teljes életet élhessenek. Remek gyakorlatokon keresztül ismerhették meg a tanárok az MCC személyiségfejlesztő és közösségépítő tevékenységeit.

Ezt követően Dr. Setényi János, az MCC Tanuláskutató Intézetének igazgatója a tehetség fogalmáról, kiválasztásáról, kibontakozásának feltételeiről beszélt. Fény derült arra is, hogy egyes országokban miért él magasabb számú Nobel-díjas, mint máshol, és mit kell tegyünk, hogy fiataljaink támogató környezetet kapjanak ahhoz, hogy kiemelkedjenek és valóban cselekvő, produktív emberekké váljanak, akik külföldi tanulmányaik befejeztével szívesen térnek vissza hazájukban annak felemelkedéséért dolgozni. Az előadást követő fórumbeszélgetésen sok-sok kérdésre kaptak választ a pedagógusok.

Azért, hogy ez a nap igazán emlékezetessé váljon, egy nagyszerű ebéd is várt a vendégekre, amit az ősz jegyében állítottak össze a szervezők. A nap legizgalmasabb része még csak ezután következett. Bányai Sándor, a „Kalandok és Álmok” szakmai műhely vezetője, vezető tréner „Élménypedagógia – avagy kalandok és álmok az iskola falain belül…” című workshopján a résztvevők aktívan vettek részt problémamegoldásban és a megszerzett tapasztalatok feldolgozásában, megismerhették a tapasztalati tanulás folyamatát és a facilitátori megközelítés lényegét. Nem volt hiány aktív részvételből, komfortzónából történő kimozdulásból és sok-sok nevetésből sem.