Olvasási idő: 1 perc

Július 10-én nagy érdeklődés mellett került sor immár 3. alkalommal a Mathias Corvinus Collegium Jótékonysági Sakkversenyére.

Sok versenyzőnek – a járványhelyzet miatt – hosszú idő után ez volt az első versenye. A 32 résztvevő két csoportra – amatőr, versenyengedéllyel nem rendelkezők csoportja, illetve értékszámszerző csoport – osztotta Németh Gergely versenybíró.

Mindkét csoportban magabiztos győzelem született: a „profiknál” Kormos Ádám rajt-cél győzelmet aratott, a megszerezhető hét pontból 6,5-t gyűjtött, így ő vitte haza a kupát is. Mögötte a rutinos Gyurkovics Miklósé lett az ezüstérem, a harmadik helyre Makó Zoltán futott be, éppenhogy megelőzve Helényi Zoltánt.

A B csoportban Berdo Balázs végzett az első helyen, Kun Zsolté lett a második hely, a harmadik helyet Dallos Benedek szerezte meg.

A verseny rendkívül jó hangulatban zajlott le és azok sem távoztak csalódottan, akiknek nem sikerült helyezést elérniük, ugyanis a személyes sakkozás élménye volt az elsődleges szempont.

A nevezési díjakból befolyt 111 ezer forintot idén a kárpátaljai Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon kapta meg.