Olvasási idő: 1 perc

John Laughland Európa-szerte elismert akadémikus az MCC vendégoktatójaként látogatta meg szegedi képzési központunkat, és mondta el szakértői véleményét a jelenlegi orosz-ukrán háborús helyzetről és a válság várható hosszútávú hatásairól.

A politikatudományi és -történeti szakértő előadásában elmondta, hogy a háború és az arra reagáló nemzetközi szervezetek olyan gazdasági világválság felé vezetnek minket, amilyenre még nem volt példa a történelem során. Hallhattunk a Nord Stream vezeték lehetséges szabotőrjeiről, valamint arról, hogy a robbanás hatásai egész Európát sakkban fogják tartani még hosszú hónapokig, és az esemény várhatóan évekig befolyásolni fogja életünket.

Megtudtuk, hogy a háború még sokáig el fog húzódni, de a közönség kérdéseire válaszolva az előadó megnyugtatott minket, hogy egy összetűzés a NATO-val, vagy esetlegesen egy nukleáris háború esélye alacsony. Kifejezte továbbá aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy a nyugati média túlságosan lekicsinyíti az orosz haderő erejét és méretét, amivel a NATO tagállamoknak, Ukrajnának és a nemzetközi közvéleménynek hamis reményeket adnak.