Olvasási idő: 1 perc

November 18-án az MCC szombathelyi képzési központjának FIT-es évfolyamai közös élményprogram keretében útra keltek, hogy megismerjék Földünk legfontosabb elemeinek titkait.

A FUTURA élményközpontban, a játszóház szintjeit bejárva, interaktív játékok és tudományos bemutatók segítségével követhették nyomon például a víz útját a természetben, válthattak perspektívát, és próbálhatták ki, milyen bogarakként, pókokként faodvakban közlekedni, vagy épp megtapasztalhatták, milyen érdekességeket rejt a fény és a hang világa.

Mindezekhez kapcsolódóan látványos fizikai bemutatón vettek részt, melyen alkalmuk volt kérdezni, s a FIT-eseink éltek is a lehetőséggel! A játszóház planetáriumának „egét” szemlélve pedig elrugaszkodhattak a Földtől, megfigyelve a legismertebb csillagképeket, s belepillantva a Tejútrendszer bolygóinak „mindennapjaiba”, melyeken teljesen más fizikai törvények és körülmények uralkodnak.

Az egésznapos program lehetőséget teremtett arra, hogy az 5.-es és 6.-os FIT-es évfolyamaink diákjai kicsit jobban megismerhessék egymást, és olyan közös és élményeket szerezzenek, melyek, reméljük, sokáig emlékezetesek maradnak.