Olvasási idő: 2 perc

A Középiskolás Programban mindig nagy hangsúly van fektetve a csapatépítésre, a barátkozásra, a kapcsolatok kiépítésére. Ezekre az alkalmakra nagyszerű lehetőséget nyújtanak a nyári illetve téli táboraink. Idén nyáron Révfülöpre látogattunk 40 erdélyi Középiskolás Diákkal, akik felejthetetlen élményeket szerezhettek!

Első nap az utazás fáradalmainak kipihenése után ismerkedős játékokkal oldottuk a hangulatot. Tekintve, hogy Erdély különböző térségeiből érkeztek a résztvevők nagy szükség volt ezekre a játékokra.

A második nap első felében főképp szakmai előadásokon vehettek részt a diákok. Többek között meghallgatták a Vizimentők fontos és hasznos előadását, amiből megtanulhatták, mire legyenek tekintettel a nyári fürdőzések során, továbbá hasznos, életmentő tippeket is kaptak. A Vízimentők előadását Nagy Péter érkezett hozzánk, aki gender témában, “Férfinak és nőnek lenni” című előadásával gondolkodtatta el a diákokat.Délután folyamán a Vitaakadémia oktatói tanították meg mi a különbség a vitázás és a vitatkozás között, elméleti és gyakorlati szinteken is.

Harmadik nap kihasználva a Balaton adottságait jobban megismerkedtünk néhány vizisporttal, köztük a SUP-al, vitorlásokkal, kajakokkal. Az egész napos fürdés és vízi sportolást követően, este a tábortűz körül énekelve sütöttek pillecukrot a KP-s diákok.

Utolsó nap, fáradtan, viszont szívünkben csupa boldogsággal szálltunk fel a buszra és vágtuk neki a hazaútnak!

A táborozók bevallása szerint a 4 napos összerázó segített lebontani bennük azokat a gátakat, amelyek megakadályozták, hogy barátkozzanak, legyenek nyitottak és kezdeményezzenek beszélgetéseket. Sok szép barátság alakult ki ezalatt a néhány nap alatt.