Olvasási idő: 2 perc

Már lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vitaakadémia ingyenes érveléstechnikai képzésére mindazoknak, akik elmélyítenék érveléstechnikai tudásukat, fejlesztenék kritikai gondolkodásukat, és frissen megszerzett ismereteiket szívesen kipróbálnák különféle vita alkalmakon is. Az érdeklődők szeptember 30-ig jelentkezhetnek az egyetem és munka mellett is végezhető, egyéves vitavezetői képzésre.

A több, mint 27 éve működő Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó és közösségépítő tevékenységének mindig is szerves része volt a gyümölcsöző, nyílt viták ösztönzése. Annak érdekében, hogy az évtizedek alatt felhalmozódott vitamódszertani, érveléstechnikai tudás minél többek számára válhasson hasznossá, 2019-ben megalakult az MCC Vitaakadémia.

A Vitaakadémia alapképzésének számító Vitavezető program résztvevői megismerik az érvelés módjait, a racionális vita szabályait, a különböző vita formátumokat. Alapvető érveléstechnikai, informális logikai és vitamódszertani ismeretekkel gazdagodnak, és képessé válnak a tanultakat továbbadni, ahogy önálló vita alkalmak megszervezésére és ezek moderálására, értékelésére is. A módszertanilag is rendkívül színes képzést e-tananyagok, kézikönyv, intenzív gyakorlatorientált hétvégék, személyes szakmai mentorálás segíti.

Az egyéves Vitavezető képzés elvégzése után az érdeklődők a Vitaakadémia Vitatréner, majd Mentor képzési programjában fejleszthetik tovább tudásukat, és vitavezetőként szerepet vállalhatnak az MCC Vitaakadémia egyedi, egész Kárpát-medencét átszövő tehetséggondozó és közösségépítő programjaiban.

Az MCC Vitaakadémia képzéseiről és a felvételi jelentkezés feltételeiről a program honlapján és facebook oldalán találhatnak bővebb információkat.