Olvasási idő: 2 perc

Az MCC diákjával és a Mélylevegő Projekt társalapítójával, Pető Dorinával folytatott beszélgetés során megtudhattuk, hogy a Mélylevegő Projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a különböző mentális betegségekre, valamint más pszichológiai jelenségekre és problémákra, melyek sok embert érintenek. Célközönsége elsősorban a fiatal felnőtt és tinédzser korosztály, viszont mindenki találhat a számára izgalmas tartalmat.

Az MCC szegedi képzési központjában tartott előadás keretein belül bemutatkozott a Mélylevegő Projekt, amely Magyarország egyik legnagyobb közösségi média alapú pszichoedukációs platformjává nőtte ki magát, miután 2020-ban Pető Dorina és társai megalapították. Leginkább olyan online platformokon van jelen, mint a Facebook, Instagram, TikTok és Youtube.

A Projekt kiegészítéseként 2021-ben megjelent az Elmerülő – Így őrizd meg a mentális egészséged a mindennapokban című könyv, mely önmagában is tükrözi a Mélylevegő Projekt arculatát, az illusztrációk figyelemfelkeltőek és fiatalosak, a színválasztás letisztult és nyugalmat árasztó, illetve a tartalmat is átláthatóan és lényegre törően sikerült közölniük a szerzőknek. Dorina elmondása szerint a könyvben igyekeztek érinteni a mentális egészséget érintő legfontosabb kérdéseket, és praktikus tippekkel, tanácsokkal szolgálni az olvasóközönség számára. Beszámolt nekünk arról is, hogy igazán meglepte őket a nagy siker, ami a könyv publikálását követte, és örülnek annak, hogy ilyen sok embernek tudnak segíteni a munkájukkal.

A projekten a kezdeti kis létszámmal ellentétben már csaknem 40-50 fiatal dolgozik, akik között vannak pszichológus hallgatók és mérnökök is. A Mélylevegő Projekt online önismereti foglalkozásai is a napokban indultak el, amire nagyban készült a csapat. Összességében a Mélylevegő Projekt egy igazán hiánypótló munkát végez Magyarországon, és még sok új ötlet van a tarsolyukban, amelyekről hamarosan mi is értesülhetünk.