Olvasási idő: 2 perc

Középiskolásaink első alkalommal lépték át a határt KP+ túra keretében, melynek célja Nagyvárad és Kolozsvár kincseinek megismerése, valamint a közösségépítő és szakmai programokon keresztül történő intenzív kapcsolatépítés volt a külhoni magyarsággal.

Három ország MCC-s diákjai találkozhattak Kolozsváron KP szombatunk keretében, melynek témája a játék volt.

Diákjaink az ismeretszerzésen túl felfedezték a helyi értékeket, a magyar történelem fontos állomásait, és életre szóló barátságokat, kapcsolatokat építhettek ki a nyolc erdélyi MCC központból és a Kárpátaljáról érkezett diákokkal.

Kalandozásaink közepette megtudtuk, hogy Nagyvárad nemcsak a Körös-part Párizsa, de Európa egyik legszebb szecessziós városa is, melynek központját az elmúlt években teljesen felújították.

Kolozsvár Erdély fővárosa: több mit 500.000-en lakják és az élettel teli, pezsgő belvárosának szívében található Erdély legszebb gótikus temploma, a Szent Mihály -templom és a Mátyás király szoborcsoport is, melyet az itt élők csak „Matyi szobornak” hívnak.

A kolozsvári Állami Magyar Operában az Ali baba és vagy negyven rabló musical-t néztük meg – fantasztikus élményben volt részünk és a zeneszerzővel is beszélgethettünk az előadás megkezdése előtt.

A három élményekben és információkban gazdag, remek hangulatú nap örök élmény marad diákjainknak! Köszönjük a fantasztikus vendégszeretetet a nagyváradi és a kolozsvári MCC csapatának!