Olvasási idő: 3 perc

Még több fiatalnak teszi elérhetővé ingyenes tehetséggondozó képzéseit a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A 2023 októberében induló MCC Fiatal Tehetségek Klubja programban felső tagozatos általános iskolás diákok vehetnek részt. A tehetségek délutáni foglalkozás keretein belül megismerkedhetnek új témakörökkel, játékosan tanulhatnak és új kihívásokban tehetik próbára magukat. A FIT Klub a budapesti mellett a legtöbb vidéki és határon túli MCC-s képzési központban elérhető lesz.

A programsorozat célja, hogy még több fiatal tapasztalhassa meg a FIT Program egyedi tehetséggondozáson alapuló oktatási és tanulási formáját;  a kalandokkal, közösségi élményekkel és korosztálynak megfelelő, izgalmas kihívásokkal teli világát. A programban az érdeklődő felső tagozatos diákok egyedülálló élményalapú foglalkozásokban, tehetséggazdagító és kulturális programokban vehetnek részt a FIT-es mentoroktatók által tartott kurzusokon, külsős helyszínen megvalósuló élményprogramokon vagy helyi szakértők által tartott foglalkozásokon. A képzési központokban mindenhol színes paletta várja a fiatalokat: ezek a rendszeres, délutáni, háromórás foglalkozások játékos és interaktív módon bővítik majd a klubdélutánokon jelenlévők ismereteit. A Fiatal Tehetségek Klubja  kurzusain évfolyamoktól függően olyan témák kerülnek terítékre, mint például a robotok és a drónok világa, a pénzügyi tudatosság, a kreatív írás, egészségügyi tudatosság, a magyar kultúra és történelem megismerése. A 7.- 8. évfolyamosok számára pedig külön pályaorientációs foglalkozásokat is tartanak majd. 

„Bár a Fiatal Tehetség Program évről évre egyre több érdeklődőt vonz, szeretnénk, ha még többen részesei lennének annak a közös élmények, amelyet a Mathias Corvinus Collegium kínál. A Fiatal Tehetségek Klubja egy egyedülálló lehetőség a fiatalok számára, hogy megismerjék a képzésnek és a tehetséggondozásnak ezt az egyedi világát Magyarországon és a határon túl egyaránt”- fogalmazott Fehérpataky Balázs, az MCC Fiatal Tehetség Program vezetője.

Az MCC Fiatal Tehetségek Klubja, az MCC által szervezett más tehetséggondozó programjaihoz hasonlóan teljesen ingyenesen kínál képzést, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött.

A Mathias Corvinus Collegium idestova 27 éve biztosítja egyedülálló, ingyenes tehetséggondozó programjait összesen 28 képzési helyszínen Kárpát-medence-szerte és Brüsszelben. Az idei tanévet rekordszámú, csaknem 7300 diák kezdte meg. Az MCC célja, hogy a közeljövőben 35 helyszínen 10.000 fiatal tehetséggondozását lássa el.