Olvasási idő: 2 perc

Az MCC Vitaakadémia immáron harmadik alkalommal rendezi meg négynapos képzését a Balaton partján, ahol mindenféle korosztályból érkeznek azok a végzett vitavezetők és a formális vitában kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok, akik szeretnék még inkább gyarapítani az ismereteiket a vitázás terén.

Az esemény hangulatát az ismerkedős játékok és a kvízest alapozták meg.

Majd a táborozók plenáris előadásokon, kiscsoportos workshopokon vehettek részt és a megszokott vitaformátumok mellett rendhagyóbb formátumokkal - mint a problémamegoldó vagy kiegyenlítő vita - is megismerkedhettek.

Az interaktív workshopok széles palettája különböző készségek fejlesztését tűzte ki célul: nemzetközi vitatapasztalatok megismerése, tárgyalástechnika, 18. századi londoni vitaklub jelenségei vagy egy bűntény feltárása a vita és a retorika módszerén keresztül. Emellett megelevenedett egy vitaszínház is, ahol különböző karakterek bőrébe bújva érvelhettek a résztvevők az igazuk mellett.

A szabadidő sem múlt el eseménytelenül. Akik nem a Balaton vizét választották, többek között kulturális programokon és különböző közösségépítő sporttevékenységeken  vehettek részt.

Hagyományainkhoz híven a napok „crazy vitákkal” zárultak, ahol az eszmecsere mellett a humor kapta a másik főszerepet.

Köszönjük minden résztvevőnknek, hogy aktívan hozzájárultak az MCC-s vitaközösség gyarapodásához és a vitázás népszerűsítéséhez!

Jövőre is hasonló színvonallal és még több újdonsággal várunk titeket!