Online Egyetemi Előkészítő Program

 A Roma Tehetség Program további program eleme az Online Egyetemi Előkészítő Program, amely kiegészítő lehetőség lehet a Középiskolai és Egyetemi Programunk között. Célja, segíteni a sikeres emelt szintű érettségi megszerzését és egyben a vágyott egyetemre való bejutást. Rendszerszintű tapasztalat, hogy ez okozza a diákok számára az egyik legnagyobb nehézséget, hisz nem biztosított a jelentkezéshez szükséges plusz tudás megszerzése iskolai körülmények között. Így a fiatalok lehetőségei korlátozottak mind financiális, mind emberi életút szempontjából.

Az Online Egyetemi Előkészítő Programra jelentkezőket (18-30 év között) az egyetemi tanulmányaikra készítik fel heti rendszerességű online magánóra keretében előre meghatározott tárgyból emelt szinten.

Az Online Egyetemi Előkészítő program két elemből áll.

  • Az egyik az egyetemi bejutáshoz elengedhetetlen emelt szintű érettségi vizsgatárgyból való felkészítés.  Ez hangsúlyozottan kis csoportos (maximum 3 fő) foglalkozásokon történik majd, a tanári tematikában az Mathias Corvinus Collegium szempontrendszerének érvényesítése mellett.
  • A program másik fontos eleme egy négy alkalmas pályaorientációs beszélgetés pályaorientációs szakemberrel. Ez a négy alkalmas folyamat időrendben végig kíséri a résztvevők egyetemi jelentkezését. A negyedik alkalom végére kirajzolódik majd a diák érdeklődési körének, kompetenciáinak megfelelő egyetemi szakirány ahova jelentkezését beadja.

A képzés iránt érdeklődők sikeres felvételi eljárást követően vehetnek részt az MCC Roma Tehetség Programban.

Helyszínek