Dr. Huub (Hubertus) Ruël a nemzetközi kereskedelem és diplomácia, különösen az üzleti diplomácia, a kereskedelmi diplomácia és a nemzetközi kereskedelem kutatója.

Több mint húszéves tudományos pályafutása során számos publikációt jelentetett meg tudományos folyóiratokban, több tudományos folyóirat különszámának vendégszerkesztője, valamint könyvek és könyvfejezetek vendégszerkesztője és szerzője. Több nemzetközi konferenciát kezdeményezett és szervezett az üzleti diplomáciáról (és az e-HRM-ről), és jelentős nemzetközi kutatási és oktatási tapasztalattal rendelkezik.

Kutatásainak középpontjában jelenleg az üzleti diplomácia és az erkölcs, az etika, az értékek és a közjó áll. A katolikus egyház társadalmi tanításának perspektívájából vizsgálja a nagy (multinacionális) vállalatok működését a globális társadalomban. Egyik 2021-ben megjelenő könyvének témája a multinacionális vállalatok üzleti diplomáciája a katolikus társadalmi tanítás szemszögéből (Emerald Publishers).

Tudományos érdeklődése mellett széleskörű tapasztalattal rendelkezik a felsőoktatás nemzetköziesítése, valamint a felsőoktatásban folyó kutatás és oktatás integrációjával kapcsolatban.

Pszichológiából (Open University, Hollandia), teológiából és vallástudományból (Tilburg University, Hollandia) szerzett mesterdiplomát, valamint üzleti adminisztrációból (University of Twente, Hollandia) doktorált.


Az MCC vendégoktatója: 2021. május –

Publikációs lista