Dr. Miklos Lukacs de Pereny (Peru) a perui Limában található Universidad de San Martín de Porres (USMP) tudomány- és technológiapolitikai kutatóprofesszora. Mielőtt az USMP-hez csatlakozott volna, az innovációmenedzsment kutatóprofesszora volt a perui ESAN Graduate School of Business-ben, valamint oktatóként dolgozott az Essex Business Schoolban és az Alliance Manchester Business Schoolban az Egyesült Királyságban. A spanyol nyelvű világ egyik vezető gondolkodója a tudományos és technológiai tanulmányok terén, és jelentős követői táborral rendelkezik a közösségi médiaplatformokon.

Jelenlegi kutatásai a transzhumanizmus ontológiai dimenzióira és a biopolitikai filozófia kialakulóban lévő területére összpontosítanak. Dr. Lukacs de Pereny tudományos konferenciákon vett részt Brazíliában, Kínában, Kubában, Angliában, Franciaországban, Indonéziában, Skóciában és Svédországban, és a világ több mint 20 országában tartott előadásokat egyetemek, kulturális alapítványok, politikai pártok és médiaplatformok számára. Projekt-tanácsadóként olyan nemzetközi szervezeteknek is dolgozott, mint a Német Fejlesztési Bank (KfW), az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO-UN), valamint a Globális Környezeti Alap (GEF).

Dr. Lukacs de Pereny PhD-fokozatot szerzett menedzsmentből és MSc-fokozatot innovációmenedzsmentből (University of Manchester, Egyesült Királyság). Elvégezte az új-zélandi Victoria University of Wellington fejlesztéstudományi mesterképzését, és a chilei Universidad Mayor állatorvosi szakát. A perui Pápai Katolikus Egyetemen politikatudományi területen végzett posztgraduális tanulmányokat, és elvégezte az Oxford Arificial Intelligence Programot is. Korábban az Egyesült Királyság FCO Chevening-ösztöndíjasa volt, és elnyerte az NZAID, és az ITEC ösztöndíját is. Édesapja magyar, édesanyja perui, jelenleg családjával az Egyesült Királyságban él.


Az MCC vendégoktatója: 2022. január – június