Vezetés és flow

Az Academy for Leading Change zászlóshajó projektje a Vezetés és Flow program, amelynek célja a hallgatók felkészítése viszontagságos élethelyzetekben csúcsteljesítmény nyújtására. Hisszük, hogy a vezetést nem lehet tanteremben tanítani, ezeket a készségeket fel kell térképezni, majd folyamatosan fejleszteni kell. 

Mivel a vezetés fejlesztése az egyén képességeinek és kompetenciáinak felmérésével kezdődik, vezetői programunk egy egész éves, komplex egyéni készségfejlesztési folyamatot kínál. Ez a folyamat magában foglal korszerű szimulációkat, illetve neurotechnológián alapuló méréseket. A képzést komoly szakmai tapasztalattal rendelkező oktatók és „személyi edzők” támogatják. 

Az Akadémia egyéni reziliencia képzésének célja éppen ezért, hogy támogassa hallgatóinkat céljaik megvalósításában, teljesítményük növelésében, stresszkezelési technikák elsajátításában és motivációjuk fenntartásában. Általános célunk a szemléletmódváltás, a tartós csúcsteljesítmény elérése, és a “flow” mint optimális tudatállapot egyéni és csapat szintű megtapasztalása

Csúcstechnológiával támogatott mentális fejlesztés

A Vezetés és Flow programot az MCC Flow Kutató Intézet (FLOKI), azon belül is a Flow Lab (f-Lab) és a Mind-Gym támogatja. 

Az f-Lab egy ultramodern laboratórium, mely a flow-állapottal kapcsolatos alkalmazott kutatásokat támogatja, itt kerülnek végrehajtásra azok a neurofiziológiai felmérések, amelyek segítségével pontosan nyomon követhetővé, és egyénre szabottá válik a hallgatók fejlesztése.

Az MCC Mind-Gym olyan eszközökkel segíti a tréninget, amelyek a kognitív fejlesztést teszik lehetővé. Ezt úgy lehet leginkább elképzelni, mintha egy hagyományos edzőterembe járnánk, ahol a „kognitív izmainkat” eddzük nap-mint-nap.

A Vezetés és flow program többféle értékeléssel indul, beleértve a pszichometriát, idegrendszeri képi diagnosztikát és a fiziológiát, valamint a FLIGBY vezetői értékelést. Ezen értékelések eredményei alapján a hallgatók képesek feltérképezni a saját erősségeiket és folyamatosan fejleszteni képességeiket úgy, hogy az előrehaladást bioszenzorokkal és más segédeszközökkel szintén nyomon követik. 

Vezetés és flow program

Mások vezetése mindig saját magunk fejlesztésével kezdődik. A vezetés és flow-élmény (Leadership and Flow- LEAF) program egy egész éven át tartó önfejlesztési lehetőség. Ez a csúcsteljesítmény program ultramodern technológiát és tapasztalt oktatókat alkalmaz arra, hogy hallgatóinkat erősségeik javítására és életük megváltoztatására tanítsa a mindennapi szokások és rutinok átalakítása révén. 

A reziliencia fejlesztő programban hallgatóink tapasztalt kognitív képességeket fejlesztő trénerekkel is együtt dolgoznak, akik a mindennapi élet különböző területeinek, például az alvás minőségének, a légzésnek, a táplálkozásnak és a mozgásnak a javításán keresztül segítenek, a vitalitásuk javításában és az ellenálló képességük fejlesztésében.

A flow érzés megtapasztalására kifejlesztett modulban olyan módszereket sajátítanak el a hallgatók, amelyek segítségével nagyobb mértékben képesek lesznek megtapasztalni és megélni ezt a tudatállapotot. Ahogy Csíkszentmihályi professzor, a flow élmény „keresztapja” mondta, ez egy optimális tudatállapot, “amikor a legjobban érezzük magunkat, és a legjobban teljesítünk”. Kutatások szerint a teljesítmény ötszörösére, a kreativitás hatszorosára, a tanulási képesség pedig háromszorosára nő ebben az állapotban, így érthető, hogy miért ezt választotta az MCC Academy for Leading Change a zászlóshajó projektjéül. 

A vezetés és flow program célja, hogy hallgatóink megtalálják saját biológiájuk optimalizálásának leghatékonyabb módját a csúcsteljesítmény elérése, és az aktív regenerációs technikák elsajátítása érdekében. 

Készségfejlesztés:

  • Önreflexió- a saját erősségeink és gyengeségeink megértése nehéz folyamat, ezért tapasztalt szakemberek segítik hallgatóinkat a legbensőbb meggyőződésük feltárásában, az árnyékukkal való szembenézésben, valamint szuper képességeik még tovább fejlesztésében
  • Ellenálló képesség - a nehézségekkel, szorongással való szembenézés képessége, az egyik legfontosabb vezetői tulajdonság egy zavarokkal teli korban
  • Vitalitás - minden változtatásért tett erőfeszítés sok személyes energiát igényel, és annak megértését, hogy miként használjuk és töltjük fel saját akkumulátorainkat. Ez az alapja annak, hogy bármilyen utat indítsunk az ismeretlenbe
  • Motiváció - az akaraterő véges erőforrás, de önmagunk, csapatunk és közösségünk megváltoztatásához rengeteg motivációra lesz szükségünk
  • Flow- ez nem csak egy mentális állapot, hanem egy meta készség, mely felerősíti képességeinket olyan helyzetekben, amikor a legnagyobb szükségünk van rájuk. A flow megértése és tudatos használata a jövőbeli siker előfeltétele a vezetőknél
     
Felvételi jelentkezés