Családtörténeti pályázat


A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Rubicon Intézettel közös szervezésben pályázatot hirdet családtörténeti kutatómunka alapján megírt magyar nyelvű közlemények benyújtására a Kárpát-medence országaiban felsőfokú- vagy középiskolai oktatásban részt vevő jelentkezők számára.

A kéziratokat legkésőbb 2021. szeptember 15. (szerda) 23:59‑ig kérjük benyújtani .doc, .docx, vagy .pdf kiterjesztésben az alábbi regisztrációs felületen: 

A három legkiemelkedőbbnek ítélt kéziratot beküldő pályázó mindkét jelentkezési kategóriában tárgyi nyereményekben részesül az alábbi besorolás szerint:

    • Első helyezés: 100 ezer forint (nettó) értékben
    • Második helyezés: 70 ezer forint (nettó) értékben
    • Harmadik helyezés: 50 ezer forint (nettó) értékben

Az öt legjobb helyezést elnyert pályamű számára opcionális megjelenési lehetőséget biztosítunk a Rubicon folyóirat online felületén.

A pályázattal kapcsolatos további részletes tájékoztatás az MCC honlapján (mcc.hu/palyazatok-csaladtortenet) olvasható, amelyen hasznos anyagokkal (videókkal, tippekkel, forrásokkal) segítjük a jelentkezők munkáját. A honlap frissítéseiről a Családtörténeti pályázat Facebook-eseményénél (link ide) tájékozódhatnak. Minden felmerülő kérdéssel forduljanak bizalommal a szervezőkhöz a csaladtortenet@mcc.hu email címen.