Közösség

A24C2649.jpg

Az egyedülálló képzésen túl az MCC komoly hangsúlyt fektet arra, hogy a diákok egy összetartó közösségben töltsék mindennapjaikat.

Az MCC hivatása felfedezni és felkarolni a tehetséges magyar fiatalokat. Ezért az általános iskola felső tagozatán, a középiskolákban, a felsőoktatásban tanuló tehetségeknek és a diplomás fiatal felnőtteknek is képzéseket indítunk, mégpedig Kárpát-medence szerte. Miénk az egyetlen intézmény az országban, amely általános iskolás kortól az egyetem végéig és az alumni-rendszeren keresztül azon túl is foglalkozik a diákjaival.

Nekünk a tehetséggondozás stratégiai kérdés. Célunk, hogy minden diák a lehető legtöbbet hozhassa ki magából úgy, hogy közben egy erős, összetartó közösség aktív tagjává is válik. A tehetséggondozás során ugyanis mi nemcsak egyénekben, hanem közösségben is gondolkodunk. Mindent, az oktatási, képzési programoktól kezdve a közösségi rendezvényeken át a kikapcsolódást segítő programokig (kultúra, sport), mindent e filozófia mentén teszünk.  

Ha valaki tehetséges, és fejlődni akar, akkor teljesen mindegy, hogy honnan, milyen háttérből érkezik, azt felkaroljuk, és megadjuk számára azt a személyre szabott plusz tudást, amire szüksége van.