MCC Mobilitás+

A Mathias Corvinus Collegium MCC Mobilitás+ néven kiegészítő finanszírozást nyújt a hallgatók számára külföldi tanulmányi ösztöndíjaikhoz. A diákok mobilitási programjaik mellett Iskolavezetőjük segítségével kutatómunkát végeznek, arról az ösztöndíjas időszak végén zárótanulmányt készítenek.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) támogatásával,  az MCC Mobilitás+ ösztöndíj keretében eddig már 7 magyar fiatal tehetség részesült külföldi tanulmányi ösztöndíjban. 

Kinek szól?

A felhívásra olyan jelenlegi MCC-s hallgatók és Vezetőképző Akadémián résztvevő diákok pályázhatnak, akik legalább 2 hónapot töltenek külföldön mobilitási program keretében.

Információk a jelentkezéshez

Milyen kötelezettségeket kell vállalni?

A támogatást elnyert hallgatónak előzetesen be kell nyújtania egy, a tanulmányaihoz vagy a fogadó ország aktuális politikai és közéleti viszonyaihoz kapcsolódó kutatási témát, majd arról az ösztöndíjas időszak végéig zárótanulmányt kell beadnia, valamint a kutatási témához kapcsolódva havi 1 publikációt kell készítenie.

Hogyan pályázhatok?

A pályázatokat folyamatosan várjuk az mcc_international@mcc.hu címre. A jelentkezéshez az alábbi dokumentumok csatolása szükséges:

  • kitöltött űrlap
  • magyar nyelvű CV

Fontos!

Kérjük, vegyétek figyelembe a Mobilitás+ feltételét, miszerint a követelményeket (kutatás, publikációk) az MCC központilag meghatározott pontrendszerén felül kell teljesíteni. A félév teljesítéséhez szükséges elvárások és a Mobilitás+ feltételei nem összevonhatók.

A pályázatok szakmai elbírálását az Iskolavezetők és a Vezetőképző Akadémia Igazgatója végzik. A leadott kutatási tervet és a program ideje alatti kutatási tevékenységet szükséges velük előzetesen egyeztetni.

Felmerülő kérdések esetén keressétek bizalommal Gróf Boglárkát a bgrof@mcc.hu címen.

Várjuk jelentkezésedet!