Békéscsabán 2021 szeptemberében nyílt meg az MCC képviselete két oktatási programmal: a Középiskolás Program (KP) és a Fiatal Tehetség Program (FIT) indult el a városban.

A FIT programban egy remek osztály dolgozik együtt minden második szombaton, ahol többek között természettudományos kísérletekkel, pénzügyi tudatossággal, média- és filmes ismeretekkel is gazdagodhatnak a gyerekek.

Középiskolás Programunkban fontosnak tartjuk, hogy diákjaink aktívan is részt vegyenek a klubdélutánokon, fontos számunkra a közösségépítés, egymás jobb megismerése. Változatos programokat kínálunk diákjainknak, előnyben részesítjük a készség- és képességfejlesztést – ezért is járt már nálunk a Vitaakadémia és még sok olyan előadó, akik saját tapasztalataikat osztották meg diákjanikkal az élet minden területéről. Diákjaink számára a legnagyobb élményt persze a közös kirándulások adják, melyek nemcsak érdekes ismeretekkel, de izgalmas élményekkel is gazdagítják őket.

Célunk továbbá, hogy a tehetséggondozási munka mellett a város kulturális és szellemi életébe is bekapcsolódjunk. Rendszeres szakmai programjainkkal aktív szellemi műhelyt kívánunk létrehozni, ahol neves hazai és külföldi előadók osztják meg gondolataikat aktuális társadalmi-gazdasági kérdésekről. Célunk, hogy ezeken az alkalmakon aktív intellektuális párbeszéd alakulhasson ki akár a közönség és az előadó, akár a közönség tagjai között.

Egyik legnépszerűbb programunk a Szülők Akadémiája előadássorozat, mellyel elsősorban diákjaink szüleit és a környékbeli pedagógusokat igyekszünk megszólítani.