Az MCC 2015 óta van jelen Pécs városában Fiatal Tehetség Programjával (FIT). Jelenleg is közel 100 általános iskolás diák vesz részt a képzésben, közel 50 fő pedig már el is végezte azt.

2021 szeptemberében Pécsett is megnyitotta kapuit az MCC Középiskolás és Egyetemi Programja, amely számos lehetőséget tartogat a kíváncsi és a világról többet megtudni igyekvő diákok számára. Pécsi képzési központunk így az általános iskola felső tagozatától egészen az egyetemi tanulmányok végéig elkísérheti a régió tehetséges diákjait. A három képzési programban összesen közel 300 pécsi és Pécs környéki diák bevonásával végezzük tevékenységünket.

Oktatási-tehetséggondozási központunk – a patinás Tiszti Kaszinó építési munkálatainak befejezéséig – a belvárosban, a Czinderi utcában, az Árkád bevásárló központ szomszédságában található meg. A három szintes irodaházban közösségi terek, nagy előadók, valamint külön, a képzési programok egyes korosztályaihoz igazított, jól felszerelt oktatótermek is találhatók.

Az MCC pécsi képzési központjának célja, hogy a pécsi és Pécs környéki fiatalok számára egy aktív, szellemi- és kulturális központot hozzon létre, mely változatos programokon, neves hazai- és nemzetközi szakemberek előadásain és egyéb, életre szóló élményeken keresztül támogassa a régió tehetségeinek kibontakozását.