Gyuriss Dániel

loading...
2023. 10. 06. 13:06

Zászlók az orosz-ukrán háborúban (II. rész)

Az orosz-ukrán háborúban mindkét oldalon jelentős mennyiségben tűntek és tűnnek fel nem hivatalos, harci körülmények között használt zászlók, melyek eredete és jelképi jelentése a magyar közönség számára kevésbé ismert. Cikkünk második részében az ukrán haderő és az önkéntes alakulatok által használt, nem hivatalos, mégis nagy számban megjelenő, hadi alkalmazású zászlókat mutatjuk be.
2023. 09. 06. 11:20

Zászlók az orosz-ukrán háborúban (I. rész).

Az orosz-ukrán háborúban mindkét oldalon jelentős mennyiségben tűntek és tűnnek fel nem hivatalos, harci körülmények között használt zászlók, melyek eredete és jelképi jelentése a magyar közönség számára kevésbé ismert. Cikkünk első részében az Oroszországi Föderáció és a kelet-ukrajnai szeparatista felkelők hadereje által használt, nem hivatalos, mégis nagy számban megjelenő, hadi alkalmazású zászlókat mutatjuk be.
2023. 05. 26. 11:19

Doni emlékmenetek - Az utókor főhajtása II. világháborús magyar áldozathozatal előtt

2023. január 10. és február 17. között tartotta meg a Magyar Tartalékosok Szövetsége a doni áttörés 80. évfordulója alkalmából a Don-80 elnevezésű rendezvénysorozatát. A második világháború magyar áldozathozatalára emlékeztető eseményeket, a legtöbb esetben emlékmenetnek keresztelt emléktúrákat szinte minden vármegyében sikerült megtartani katonák és civilek közreműködésével.
2023. 01. 16. 10:49

Jelképek háborúja Kárpátalján

A munkácsi Turul-emlékmű provokatív szándékú eltávolítása Kárpátalján és Magyarországon is heves érzelmeket keltett. A szoborrombolás kiváltó okaira többféle magyarázat született, az okozatok pedig a romló tendenciát mutató magyar-ukrán kapcsolatokat újabb kihívások elé állították.
2023. 01. 16. 10:47

A többpólusú világrend első háborúja

Alexander Dugin gondolatai a Szovjetunió megalapításának századik évfordulóján.