Horváth-Kovács Mátyás

loading...
2024. 04. 12. 7:43

Az Emberi Jogok Európai Bírósága és a kisebbségvédelem

Az európai kontinens politikai elitje a történelem során képtelen volt választ adni a nemzeti kisebbségekkel kapcsolatos kérdésekre. Ezek pedig sok esetben politikai konfliktusokhoz, feszültségekhez vezettek, sőt, számos esetben az emberi jogok megszegésének fő okait képezték.
2023. 12. 18. 9:42

A török-magyar kapcsolatok áttekintése II. rész - A két ország közötti politikai viszonyok

Miért is olyan fontos partner Törökország Magyarország számára, annak ellenére, hogy a történelem sok esetben egymás ellen sodorta a két népet?
2023. 12. 18. 9:40

A török-magyar kapcsolatok áttekintése I. rész - A két ország közötti kulturális viszonyok

Idén lesz a száz éves évfordulója annak, hogy sor került a Török Köztársaság és a Magyar Királyság közötti barátsági szerződés aláírására, hiszen 1923-ban, miután október 29-én kikiáltották a Török Köztársaságot, Musztafa Kemál vezetésével, december 18-án a kétoldalú paktum hitelesítése is megvalósult.
2023. 12. 04. 10:46

Létrehozták a Török Hírügynökségek Szövetségét

November 6-án a török hírügynökségek egy média-csúcstalálkozót szerveztek „Egység a média és a jövőkép terén” címmel Isztambulban. A konferencia keretében aláírták a Török Hírügynökségek Szövetségének létrehozásáról szóló megállapodást. A szövetség megvalósítói egyben a Türk Államok Szervezetének képviselői is, ahol Magyarország megfigyelői státusszal rendelkezik.