Nyúl Emese

loading...
2023. 04. 29. 22:17

Magyar érdekek a szlovén bankszektorban

Szlovénia a Közép-Kelet Európai régió élmezőnyébe tartozott az Európai Unióhoz való csatlakozást követően, gazdasága az exportoknak és a beruházásoknak köszönhetően szépen fejlődött, az újonnan felvett államok közül 2007-ben ők vezették be elsőnek az eurót hivatalos pénznemként.
2022. 09. 27. 8:34

Korlátok nélkül - Mit jelent Irán SCO-s csatlakozása?

Az Amerikai Egyesült Államok és Irán feszült kapcsolata a 2015-ös nukleáris megállapodás aláírásával bár enyhülni látszott, ez az állapot nem tartott sokáig, miután Donald Trump 2018-ban felmondta ezt az egyezményt.
2022. 06. 21. 20:25

Merre tovább Emmanuel? – Francia választások magyar szemmel

“Vigyázó szemetek Párizsra vessétek” - ekként szólította fel versében intelemre a francia forradalom kitörését követően Európát Batsányi János. Bár rengeteg idő eltelt azóta, Franciaország továbbra is Európa egyik meghatározó országa, a G7 tagja, az EU egyik tartópillére, amit az egész világ figyelemmel követett a vasárnapi választások során, többek között Magyarország is. De mit is jelent magyar szempontból a francia választások kimenetele?
2021. 12. 15. 9:05

A varsói jobboldali csúcs elérte célját

Az európai jobboldali konzervatív pártok csúcstalálkozót tartottak Varsóban december első szombatján. Bár a legtöbb elemzés úgy véli, a konferencia nem érte el célját, mert a jobboldali-populista pártok nem tömörültek közös EP-frakcióba, a résztvevők szándéka valójában megvalósult a konzervatív pártok együttműködésének szorosabbá tételével.