S. Dinnyés Katalin Julianna

loading...
2024. 01. 11. 18:05

Az érvelési hiba: hamis dilemma

Hallhattuk már a „Megszoksz vagy megszöksz” vagy „Aki nincs velünk, ellenünk van” kifejezéseket. De vajon mindig csak két lehetőség közül választhatunk? Mindennapjaink során többször találkozhatunk érvekkel és gyakran szembesülünk olyan helyzetekkel, amelyek választás elé állítanak minket. De hogyan is kapcsolódnak ide az érvelési hibák?
2023. 11. 07. 19:35

A TikTok új trendje, az NPC streamelés

Elvétve találkozunk olyan emberrel, aki ne hallott volna már a TikTok applikációról. A használatát illetően van, aki kitartóan ellenáll, ám van, aki lelkes felhasználója az alkalmazásnak. Vajon mit tudunk a TikTokról és a legújabb trendről, az NPC streamelésről?
2023. 09. 07. 20:15

Tragédiák, melyek összekötnek

Az elmúlt időszakban egy emberként kovácsolt össze bennünket a Titan tengeralattjáró és utasainak sorsa. Ahogyan Suhajda Szilárd ügye, úgy a Titan-tragédia is számos kérdést vet fel. Vajon tudjuk-e, mi történt, meg lehetett volna előzni, voltak előjelek? Az egész csak egy magas költségű hobbi lenne? Mi a közös a Titanic, a Titan-tragédia és Suhajda Szilárd történetében? Érdekességek a három eset kapcsán.