Székely Orsolya

loading...
2023. 09. 04. 12:37

Fáj a fejed? Kérdezd a chatbotot!

A chatbotok azonnal válaszolnak, kérdéseket tesznek fel, hogy jobban megértsék a problémánkat és még illedelmesek, együttérzőek is. Kell ennél több az egészségügyi ellátás során? Diagnózis felállítás, információ nyújtás, időpont foglalás, krónikus betegségek kezelése – főszerepben a chatbotok.
2023. 05. 02. 22:15

Mire használható a mesterséges intelligencia az egészségügyben? - Magyar példák a diagnosztika, a kezeléstervezés és a megelőzés területeiről

A mesterséges intelligenciára épülő megoldások az egészségügyi ellátást is elkezdték átalakítani. Ezek a változások a gyógyítás új, olcsóbb és sikeresebb formáját hozhatják el és szerencsére ezen az ígéretes területen magyar fejlesztésű megoldásokkal is büszkélkedhetünk.
2023. 01. 27. 12:42

Mi szükséges az innovációhoz? Az innovációs központok és támogató intézmények szerepe

Mitől függ az, hogy mennyire innovatív egy állam? Milyen támogató háttérintézményekre háttértevékenységre van szükség ahhoz, hogy fokozódjon a kutatási, fejlesztési és innovációs kedv? Milyen stratégiát követ ebben Magyarország? Cikkünk a magyar innovációs stratégia és a támogató intézmények összefüggését tárgyalja.
2022. 03. 18. 14:51

A mentális egészség ára

A mentális problémákkal való küzdelem anyagi terhein mind az állam, mind a lakosság osztozik. Míg sokan nem képesek az ellátás önerőből való finanszírozásra, a kormányzatnak több lehetősége van a betegségmegelőzés és az egészségmegőrzés támogatására. Ez történhet akár rendszer szinten, illetve az egyre növekvő népszerűségnek örvendő fejlesztési programok keretein belül.
2022. 03. 17. 10:48

A mentális egészségügyi ellátási formák és a deinstitualizáció története

A mentális egészségügyi szolgáltatások szervezésének egyik legfontosabb kérdése az ellátás kivitelezése, formája.
2022. 03. 16. 14:45

Technológia a mentális egészség szolgálatában

Míg a technológia fejlődésével az élet egyre több területén érhető el hatékonyságnövelés, a mentális állapotunkra gyakorolt hatása még megkérdőjelezhető. Kutatások folynak viszont arról, hogy milyen pozitív alkalmazási lehetőségei vannak a rendelkezésre álló technológiának. Cikkünkben az olvasók is megismerkedhetnek néhány ilyen példával.