Székely Orsolya

loading...
2023. 01. 27. 12:42

Mi szükséges az innovációhoz? Az innovációs központok és támogató intézmények szerepe

Mitől függ az, hogy mennyire innovatív egy állam? Milyen támogató háttérintézményekre háttértevékenységre van szükség ahhoz, hogy fokozódjon a kutatási, fejlesztési és innovációs kedv? Milyen stratégiát követ ebben Magyarország? Cikkünk a magyar innovációs stratégia és a támogató intézmények összefüggését tárgyalja.
2022. 03. 18. 14:51

A mentális egészség ára

A mentális problémákkal való küzdelem anyagi terhein mind az állam, mind a lakosság osztozik. Míg sokan nem képesek az ellátás önerőből való finanszírozásra, a kormányzatnak több lehetősége van a betegségmegelőzés és az egészségmegőrzés támogatására. Ez történhet akár rendszer szinten, illetve az egyre növekvő népszerűségnek örvendő fejlesztési programok keretein belül.
2022. 03. 17. 10:48

A mentális egészségügyi ellátási formák és a deinstitualizáció története

A mentális egészségügyi szolgáltatások szervezésének egyik legfontosabb kérdése az ellátás kivitelezése, formája.
2022. 03. 16. 14:45

Technológia a mentális egészség szolgálatában

Míg a technológia fejlődésével az élet egyre több területén érhető el hatékonyságnövelés, a mentális állapotunkra gyakorolt hatása még megkérdőjelezhető. Kutatások folynak viszont arról, hogy milyen pozitív alkalmazási lehetőségei vannak a rendelkezésre álló technológiának. Cikkünkben az olvasók is megismerkedhetnek néhány ilyen példával.