Radnai Fanni

loading...
2023. 07. 13. 22:24

Meddig mehetnek el a fiatalok?

Az Ifjúságkutató Intézet 12 államra kiterjedő, friss közvélemény-kutatásában az önálló bulizásról alkotott véleményeket vizsgálta. Azonban nem mindenhol csak a szülők belátásán múlik a fiatalok éjszakai élete, vannak országok, ahol időhatárokhoz kötik a kiskorúak kijárását.
2023. 02. 10. 14:19

A magyarországi fiatalok tíz legégetőbb problémája

Az Ifjúságkutató Intézet rendezvényén bemutatták a Kívánj tizet! – A magyarországi fiatalok nemzedéki önreflexiója és jövőképe című kötetet, amiből kiderül, hogy mely problémákat tartják a legjelentősebbnek a fiatalok nemzedékükben.
2023. 01. 13. 9:56

„...ott állt közöttük egyedül, és ő volt az, aki állta a sarat” – beszámoló a Gazsó Ferenc emlékére tartott konferenciáról

December közepén rendeztek emlékkonferenciát Gazsó Ferenc tiszteletére. A konferenciát unokája, Gazsó Dániel vezényelte le. Az esemény a Batthyány Lajos Alapítvány és a Gazsó Ferenc Társadalomtudományi Társaság rendezésében valósult meg, utóbbi kitűzött céljai Gazsó Ferenc örökségének gondozása és a fiatal kutatók támogatása.
2022. 12. 07. 18:40

Élményekre vágynak, a politikát elutasítják a mai fiatalok

A kutatásból megállapítható volt, hogy elsősorban a fiatalok éreznek ellentétet a generációk között, míg az idősek alapvetően harmonikus viszonyulást érzékelnek a fiatalok irányába.