Both Gábor

loading...
2023. 09. 07. 1:40

A kriptopénzek előnyei és hátrányai a hagyományos pénzügyi rendszerrel szemben

A kriptopénzek helyzete, társadalmi megítélése és gazdaságra gyakorolt hatása a megjelenésük óta folyamatosan változik. Az elmúlt években azt mondhatjuk, hogy viszonylag széles körben elterjedtek, hiszen egyre több magánszemély, valamint kisebb-nagyobb vállalat is rendszeresen használja ezeket.
2023. 03. 22. 1:40

Munkamegosztás és mezőgazdasági forradalom

A Nemzetek gazdagságában (1776) Adam Smith előre látta az ipari forradalom lényegét, amikor megállapította, hogy a munkamegosztás a termelékenység jelentős növekedését jelenti, a gazdasági haladás dinamikus motorja. A munkamegosztás legkorábbi megnyilvánulása a mezőgazdasági forradalom civilizáció előtti idejére tehető, aminek köszönhetően az emberiség elindult a ma is járt útján.
2023. 03. 21. 1:36

Gondolattal, szóval, cselekedettel

A jogtudomány világában számtalan alkalommal tapasztalhatjuk, hogy mekkora jelentősége van a pontos nyelvhasználatnak. Ez talán sehol sem annyira látványos, mint mikor beszédaktusokkal találjuk szembe magunkat, amelyeknek létezésére és jelentőségére John L. Austin, az 1970-es években kidolgozott elméleti alapokkal hívja fel a figyelmünket.