Épített örökség

Az MCC a vidéki központjai létrehozásával értékeket is ment. Azzal, hogy tehetséggondozó centrumokat hoz létre, felújítja, megóvja a nagy múltú, de sok esetben rossz állapotú, elhanyagolt vagy használaton kívüli épületeket. Minden ingatlan esetében hangsúlyosan figyel a környezeti fenntarthatóságra, a tájba illeszkedő kivitelezésre, a kulturális értékek, az épített örökség megóvására, és kizárólag olyan fejlesztéseket valósít meg, amelyek a közösség javát szolgálják, összhangban állnak a lakosság érdekeivel, valamint hozzájárulnak a helyi gazdaság bővüléséhez is.

A beruházások következtében az ingatlanok visszanyerik a városban korábban betöltött központi szerepüket. Az MCC elkötelezett, hogy az épületek régi fényét visszaadja, azokat és környezetüket pezsgő élettel töltse meg. Az MCC az új épületekkel bekapcsolódik a városok kulturális életének körforgásába: kávézót, könyvesboltot, közösségi teret rendez majd be a tehetséges fiatalok számára, az ott élők számára pedig nyitott programokat szervez. 

Az ingatlanfejlesztések elsődleges célja, hogy az MCC magas színvonalú képzései megjelenjenek az adott városokban.

Valamennyi MCC-s vidéki ingatlan esetében gőzerővel zajlik a tervezés és a közbeszerzés előkészítése, egyetértésben a városok vezetőivel. Az MCC azon dolgozik, hogy az épületek néhány év múlva újra régi fényükben ragyogjanak úgy, hogy a tehetséges magyar fiatalok ingyenes tehetséggondozását és a helyi közösségépítést szolgálják.

Debrecen

_61A8863.jpg

Debreceni Aranybika Szálló

4025 Debrecen, Piac u. 11-15
Olvass tovább

Győr

Győri Hotel Konferencia

Győri Hotel Konferencia

9021 Győr, Apor Vilmos püspök tere 3
Olvass tovább

Miskolc

Miskolciavas.jpg

Miskolci Avas Szálló

3530 Miskolc, Mélyvölgy u. 1.
Olvass tovább

Pécs

pécsitisztikaszinó.jpg

Pécsi Tiszti Kaszinó

7621 Pécs, Király u. 13.
Olvass tovább

Szeged

Szekszárd

Szekszárd 108 (1).jpg

Szekszárdi Sportszékház

7100 Szekszárd, Hunyadi u. 5 .
Olvass tovább

Szombathely

Szombathelyikollégium

Petőfi utcai volt kollégium épülete

9700 Szombathely, Petőfi Sándor u. 14
Olvass tovább

Zalaegerszeg

regi_varoshaza_1.jpg

Zalaegerszegi régi városháza épülete

8900 Zalaegerszeg, Kazinczy tér 1.
Olvass tovább