Danny Biran tapasztalt üzleti és technológiai vezető. Jelenleg az innovációs politikával foglalkozó Startup Nation Policy Institute (SNPI) vezető szakpolitikai munkatársa, a Silicon Catalyst félvezetőre összpontosító inkubátor ügyvezető partnere, valamint számos technológiai és orvostechnikai eszközzel foglalkozó izraeli, amerikai és indiai vállalat tanácsadója.

2017-2018-ban Danny az Izraeli Innovációs Hatóság nemzetközi részlegének alelnökeként dolgozott, és Izrael nemzetközi innovációs és K+F-partnerségeinek kialakításáért és irányításáért volt felelős.

Ezt megelőzően Danny hosszú karriert futott be főként a félvezetőiparban. 2005 és 2016 között az Altera részvénytársaságnál dolgozott, legutóbb a marketing és stratégia vezető alelnökeként. Az Alteránál az összes üzleti egységet, a marketinget, a műszaki szolgáltatásokat és a vállalati fejlesztést vezette. Az Alterát az Intel általi felvásárlását követően hagyta el. Az Altera előtt Danny a Silverback Systems elnök-vezérigazgatója volt, előtte pedig különböző vezetői pozíciókat töltött be az LSI Logicnál és a National Semiconductornál.

Danny a Tel Aviv-i Egyetemen szerzett BSEE (cum laude) és MBA (summa cum laude) diplomát.