Hungarian - American Business Leaders Scholarship

Az amerikai Quinnipiac Egyetemmel létrejött hallgatói ösztöndíjprogramunk keretében a neves amerikai egyetem 2009 őszétől fogad hallgatókat a külön e célra szervezett MBA programján.

Cristopher P. Ball, a Quinnipiac Közgazdaságtudományok egyetemi docense:

„A Quinnipiac Egyetemen a diákok a mi elsőrendű prioritásunk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy támogató és stimuláló környezetet biztosítunk intellektuális és személyes fejlődésükhöz. Az egyetem minden tevékenységét három alapvető érték mentén végzi: magas minőségű akadémiai programok, diákorientált környezet és erős közösségtudat. A Quinnipiac tanulmányi környezete meglehetősen testre szabott, megjelenítve intézményünk elkötelezettségét a kiemelkedő színvonalú oktatás, a tudományos munka és a szakmai fejlődés iránt. A minőségi partnerintézmény keresése során a Mathias Corvinus Collegiumban rokon szellemre akadtunk. Az MCC egy rendkívüli hely azon diákok számára, akik tevékenységük minden területén a tökéletességre törekszenek. Az MCC kiváló, személyre szabott környezetet kínál, amelyben erős a közösségtudat, és amely a kiemelkedő színvonalú oktatásra helyezi a hangsúlyt. A Quinnipiac University büszke arra, hogy partneri viszonyra lépett a Mathias Corvinus Collegiummal. Ez egy olyan amerikai-magyar partnerség, amely a közös értékekre és a diákjaink fontosságába vetett közös hitre alapszik.”

John L. Lahey, a Quinnipiac Egyetem rektora:

„Az amerikai-magyar vállalatvezetői képzési program célja, hogy a jövőbeni magyar vállalati vezetőkben tudatosítsa az amerikai üzleti gyakorlat előnyeit. Ezek között említhetjük többek között az ügyfélközpontú hozzáállást, valamint a kemény munka és a magas erkölcsi elvárások iránti elkötelezettséget. E célok megvalósítása hívta életre a Quinnipiac Egyetem (Amerikai Egyesült Államok) és a Mathias Corvinus Collegium partneri együttműködését, melynek keretei között a legjobb és legígéretesebb magyar diákok folytathatnak külföldi tanulmányokat. E program a következő három pilléren alapul:

Az első pillér egy amerikai MBA program elvégzésére épül a Quinnipiac Egyetemen. Az MBA képzés a magyar elméleti oktatást egészíti ki oly módon, hogy mindenekelőtt a gyakorlati alkalmazásokra összpontosít, a csapatmunkára, a vezetési technikákra és más egyéb, világviszonylatban is fontos készségekre.

A második pillér széles spektrumú tapasztalatszerzést jelent amerikai cégeknél. A programban részt vevő diákok MBA tanulmányaik alatt részmunkaidőben dolgoznak különböző cégeknél, majd ezt követően egy éven át folytatnak – teljes munkaidőben – gyakorlatot valamely amerikai vállalatnál. Ez a pillér egyedülálló lehetőség, hiszen a diákok számára gyakorlati üzleti képzést nyújt a világ legjelentősebb vállalatainál.

A harmadik pillér az ún. Vezetői Mentori program, melynek során vezető magyar üzleti személyiségek vállalnak mentori szerepet. A mentorok üzletvezetői tanácsokkal is ellátják a hallgatókat, illetve összeköttetést biztosítanak részükre egy magas színvonalú magyar üzleti hálózathoz. A mentorok úgy irányítják a diákokat és magát a programot, hogy a résztvevők képesek legyenek kritikusan értékelni a külföldi tartózkodásuk során tanultakat annak érdekében, hogy ezt a tudást a későbbiekben alkalmazni tudják a magyar piaci körülmények között.

A képzési terv a Quinnipiac Egyetemen három tanulmányi évre épül. Még a programba való belépés előtt megtörténik a kiválasztás; a jelentkezők közül kiváló tanulmányi eredményeik alapján elsősorban azokat választják ki, akik megfelelő érettséget mutatnak, és a program sikeres elvégzését ígérő készségekkel rendelkeznek. A hallgatókat és a vállalatokat, illetve a diákokat és mentoraikat a közös érdeklődés alapján párosítják össze. Az első két év folyamán a hallgatók MBA kurzusokon vesznek részt és részmunkaidőben (heti 20 órában) dolgoznak. A harmadik évben a diákokat már teljes munkaidőben (heti 40 órában) foglalkoztatják. A hallgatóknak egész idő alatt rendszeres levelezési kapcsolatban kell állniuk mentorukkal, részletes tájékoztatást nyújtva az Egyesült Államokban folytatott tanulmányaikról. Az utolsó amerikai évet követően kötelesek visszatérni Magyarországra, ahol az MCC-vel és mentorukkal együtt dolgoznak tovább azon, hogy az érdeklődési körüknek és megszerzett készségeiknek legmegfelelőbb munkát találjanak ahhoz, hogy a magyar üzleti élet vezető egyéniségeivé váljanak.”

A teljes tájékoztatót ezen a linken érhetitek el.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/mcc-hungarian-american-business-leaders-scholarship

A pályázat leadási határideje: 2024 január 21. (vasárnap) 23:59.

Személyes interjúk várhatóan: 2024 január vége/február eleje, hétköznap napközben.

További kérdések kapcsán fordulj bátran Akaró Olíviához (akaro.olivia@mcc.hu) illetve Varga Júliához (varga.julia@mcc.hu).