Rafi Nave az izraeli csúcstechnológiai ágazat vezetőjeként kiemelkedő karriert futott be. A Given Imaging kutatási és fejlesztési alelnökeként, a Tower Semiconductor technológiai igazgatójaként és az NDS kutatási és fejlesztési alelnökeként tevékenykedett. 
2014-ben csatlakozott a Technionhoz a Bronica Vállalkozói Központ vezetőjeként, három évvel később pedig a Samuel Neaman Intézet vezető kutatója lett.
Pályafutását az Intel Israelnél kezdte 1974-ben chiptervező mérnökként, később pedig az Intel 8087-es matematikai processzorának fejlesztését vezette. Ezt követően öt évig az Intel Izrael vezérigazgatója volt, és 200 mérnököt irányított a pozíciója végén. Nave megkapta a ChipEx2021 konferencián a Global Industry Leader Awardot, az Izrael Állam elnökének Rothschild-díját az ipari fejlesztők számára, valamint az Intel Achievement Awardot.
Jelenlegi kutatásai a következő témákra összpontosítanak: ipar 4.0, az induló vállalkozások sikereinek és kudarcainak elemzése, valamint az akadémia és az ipar közötti kapcsolatok.