Sebastian Kurz az Osztrák Köztársaság korábbi szövetségi kancellárja, aki több mint 10 évig volt az osztrák kormány tagja.Politikai elkötelezettsége a középiskolában kezdődött, amikor csatlakozott az Osztrák Néppárt ifjúsági szárnyához, majd később annak vezetője lett, miközben a bécsi egyetemen jogot hallgatott.

A szövetségi kormányba 2011-ben lépett be integrációs államtitkárként. A 2013-as parlamenti választások után Sebastian Kurz lett az ország legfiatalabb külügyminisztere. 2017 májusában az Osztrák Néppárt elnökeként átvette a párt vezetését, és sikeres választási kampányt vezetett az általános választásokon, amelyet a Néppárt 11 év után először nyert meg ismét. 

2017 decemberében Sebastian Kurz lett Ausztria történetének legfiatalabb kancellárja, és akkoriban ő volt a világ legfiatalabb megválasztott miniszterelnöke is.Hivatali ideje alatt a közigazgatás hatékonyságának növelésére, ugyanakkor a társadalmi egyenlőség fokozására helyezte a hangsúlyt. A kormány az ő vezetése alatt jelentős reformokat vezetett be az üzleti és szociális szektorban, hogy befektetésbarátabb üzleti környezetet teremtsen Ausztriában. Kormánya széles körű adóreformot is végrehajtott, amelynek célja a középosztály és a családok támogatása volt, ugyanakkor a CO2-kibocsátásra kivetett adók emelésével az éghajlatváltozás elleni küzdelem. Nemzetközi szinten Sebastian Kurz számos kezdeményezést indított el, amelyek tovább növelik Ausztria szerepét a Kelet és Nyugat közötti párbeszéd hagyományos helyszíneként, miközben a nyugat-balkáni országok európai perspektívájának elkötelezett támogatója.

2021 decemberében Sebastian Kurz felhagyott a politikai pályával, és a magánszektorban kezdte meg karrierjét tanácsadóként és befektetőként saját vállalkozásával. Önkéntes alapon továbbra is politikailag aktív marad az IDU tiszteletbeli tanácsadó testületének és a GLOBSEC nemzetközi tanácsadó testületének tagjaként. Nemrégiben csatlakozott az Ábrahámi Megállapodások Békeintézetének tiszteletbeli tanácsadó testületéhez, ahol segíteni fogja az Ábrahámi Megállapodások fenntartását és kiterjesztését.