Kedvcsináló

A nagy érdeklődésre tekintettel a Mathias Corvinus Collegium és a Rubicon Intézet meghosszabbított határidővel várja a családtörténeti témájú pályaműveket minden kedves középiskolás és egyetemista jelentkezőtől!

 

A személyes hangvételű családtörténeti munkák új összefüggésekre és nézőpontokra világítanak rá, mindezért értékes mozaikelemekkel gazdagítják a Kárpát-medencei magyarság történetének kirakósjátékát.

A három legkiemelkedőbbnek ítélt kéziratot beküldő pályázó mindkét jelentkezési kategóriában értékes tárgyi nyereményekben részesül.

Szeretnénk biztosítani, hogy mindenki a lehető legjobb pályaművel indulhasson, ezért a korábban megjelölt határidő helyett 2021. október 15. (péntek) 23:59-ig várjuk minden érdeklődő szíves jelentkezését és kéziratát. Kérdés, és kérés esetén továbbra is elérhetők vagyunk a csaladtortenet@mcc.hu email címen.

A pályázattal kapcsolatos további részletes tájékoztatás a https://mcc.hu/csaladtorteneti-palyazat weboldalon olvasható, amelyen hasznos anyagokkal (videókkal, tippekkel, forrásokkal) segítjük a jelentkezők munkáját.

Sikeres pályázást kívánunk!

 

Gali Máté, az MCC-Rubicon Történettudományi Műhelye, Társadalom- és Történelemtudományi Iskola kutatótanárának üzenete:

 

Szabó Imre, az MCC Egyetemi Programja hallgatójának üzenete:

 

Hahner Péter, az MCC−Rubicon Történettudományi Műhely vezetőjének üzenete:

 

Tóth Eszter Zsófia történész üzenete:

 

Kálnoky Boris, az MCC Média Iskola vezetőjének üzenete:

 

„Tudj meg többet az őseidről! - a családkutatás szépséges világa (MACSE)”