Dr. Andy David hivatásos diplomata, jelenleg az Izraeli Külügyminisztériumban működő innovációs munkacsoport igazgatója, amelynek célja a szervezeti vállalkozói szellem innovatív folyamatának megteremtése. Korábban létrehozta és vezette az Innovációs Vállalkozási és Technológiai Osztályt, amely az izraeli sikeres innovációs és technológiai ökoszisztéma nemzetközi partnerségek révén történő globalizálására irányuló stratégiai erőfeszítések végrehajtására összpontosított.
Öt évig volt Izrael főkonzulja San Franciscóban, a Szilícium-völgyben és az Egyesült Államok csendes-óceáni északnyugati részén, valamint további missziókat látott el Chicagóban, Hongkongban és Makaóban, valamint Azerbajdzsánban. Belföldön a külügyminiszter politikai tanácsadójaként, szóvivőként és a közép-ázsiai és kelet-európai nemzetközi fejlesztési együttműködési projektek igazgatójaként dolgozott.
Emellett aktív befektető két Szilícium-völgyi székhelyű kockázatitőke-befektető társaságban, valamint az Arieli Capital holding globális ügyekkel foglalkozó tanácsadója.
B.Sc. és M.Sc. diplomát szerzett az orvostudományok területén, valamint Magna Cum Laude minősítéssel doktori címet szerzett fogorvoslásból. Különböző vezetői programokat végzett a globális műveletek irányítása, az egészségügyi technológia, a PR és médiakapcsolatok, a márkamenedzsment, a digitális diplomácia, a nemzetközi kapcsolatok, a katonai diplomácia és a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelem területén.
Az izraeli légierőnél és a RAFAEL - Izraeli Fegyverzetfejlesztési Hatóságnál szolgált.
Dr. David nős és három gyermek büszke édesapja.