A budapesti Duna Institute elnöke, a Hungarian Review segédszerkesztője, a Quadrant Magazine (Sydney, Ausztrália) nemzetközi szerkesztője, a washingtoni székhelyű Twenty-first Century Initiatives (Huszonegyedik Századi Kezdeményezések) társalapítója, valamint a National Review Institute tagja.

Hét nyelven jelent meg Az elnök, a pápa és a miniszterelnök című könyve II. János Pál pápa, Reagan elnök és Thatcher miniszterelnök szerepéről a kommunizmus összeomlásában.

1987-88-ban Margaret Thatcher miniszterelnök különleges tanácsadója volt a Downing Street-en.  Ebben az időszakban és a Downing Streetről való távozása után informálisan a miniszterelnök rendszeres beszédírója volt. Ő volt az 1987-es konzervatív választási kiáltvány fő szerzője. Később tagja volt annak a kis csapatnak, amely Lady Thatcher két kötetbe gyűjtött emlékiratainak megírásában segédkezett. Az 1990-es években pedig több éven át Lady Thatcher informális tanácsadójaként és a Thatcher Alapítvány tudományos tanácsadó testületének tagjaként is tevékenykedett.

John O'Sullivan korábban a Szabad Európa Rádió és a prágai Szabadság Rádió ügyvezető szerkesztője, valamint az RFERL Corporation alelnöke volt.

Közel egy évtizeden át, 1998-ig a New York-i National Review magazin főszerkesztője volt.

Alapítója és társelnöke a demokráciák atlanti közösségének újjáélesztését és bővítését célzó pártsemleges Új Atlanti Kezdeményezésnek. Az 1996. májusi prágai kongresszuson Vaclav Havel elnök és Lady Thatcher által elindított nemzetközi kezdeményezés fontos szerepet játszott a közép- és kelet-európai országok NATO csatlakozásában.

Gyakran publikál az Atlanti-óceán mindkét partján, és rendszeresem tart előadásokat a brit és amerikai politikáról.