Mark Regnerus az austini Texasi Egyetem szociológiaprofesszora és az Austin Institute for the Study of Family and Culture elnöke. Kutatási területe a házasság, a család, a szexuális döntéshozatal és a vallás. 

Mark több mint 40 publikált cikk és könyvfejezet, valamint négy könyv szerzője. Ezek közül a legutóbbi két könyv: The Future of Christian Marriage (Oxford, 2020), amely hét országra kiterjedő tanulmány a házassági impulzusok hanyatlásáról, valamint a Cheap Sex and the Transformation of Men, Marriage, and Monogamy (Oxford, 2017), amelyben a technológia szexre és szexualitásra gyakorolt hatásának köszönhetően kialakult világot írja le.

Publikált kutatásait széles körben ismertetik, többek között olyan lapokban, mint a The New Yorker, a The Atlantic Monthly, a Christianity Today és a Wall Street Journal. Alkalmi munkatársa a First Thingsnek, és a Public Discourse szerkesztője. Ő volt a szerzője egy 2012-es tanulmánynak is, amely a biológiailag érintetlen, stabilan házas háztartásokban nevelkedett fiatal felnőttek viszonylag optimális eredményeit vizsgálta. Doktori fokozatát 2000-ben szerezte a Chapel Hill-i Észak-Karolinai Egyetemen.