A mai komplex környezetben az egyéni és vállalati teljesítőképesség fenntartása és javítása egyre nehezebb feladatnak tűnik. A legtöbb szervezet komoly nehézségekkel küzd, legyen szó a belső struktúrában vagy a külső környezeti hatásokban jelentkező kihívásokról, a komplexitás és a kiszámíthatatlanság egyre inkább meghatározó elemévé válik napjaink stratégiai környezetének. A technológiai fejlődés – ami összekapcsolódik az emberi alkalmazkodóképességgel – olyan terhet ró az emberiségre, amely alatt néha úgy érezzük, összeroppanunk.

Az emberek és szervezetek többsége nem képes lépést tartani ezekkel a folyamatokkal. A jövőben a túlélés formulája eléggé egyértelmű: valaki vagy adaptálódik az egyre gyorsabb ütemben változó viszonyokhoz – létrejön az ember-gép szimbiózisa, és a technológia üteméhez tudjuk igazítani a saját emberi adaptációs módszereinket –, vagy végérvényesen lemarad.

A tét tehát óriási, de vendégünk, Porkoláb Imre bizakodó, és olyan módszereket oszt meg velünk, amelyek reményt adnak a bizonytalanságban.

Vendégünk:

Porkoláb Imre, az MCC Flow Kutatóintézet igazgatója a 270 éves múlttal rendelkező Sandhursti Királyi Katonai Akadémián végzett, ezt követően több hazai katonai és civil egyetemen (Corvinus Egyetem, NKE, Stanford, Harvard) szerzett másoddiplomákat és PhD fokozatot.

Katonai karrierjét 1993-ban kezdte, hadszíntéri szolgálaton vett részt az „Iraki Szabadság” műveletben és Afganisztánban, de szolgált többek között a NATO Stratégiai Transzformációs Parancsnokságon, illetve a Pentagonban is. 2018 óta a Magyar Honvédség innováció terén végzett átalakító munkáját vezette a nemzeti fegyverzeti igazgató kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyetteseként.

Kutatási területei a hagyományostól eltérő vezetéselmélet, a V.U.C.A. (változékony, uralhatatlan, komplex és átláthatatlan) környezetben sikeres változásmenedzsment, illetve a szervezeti átalakítás innovatív módszerei, és azok az üzleti életben való alkalmazhatósága. Könyvei: „Szolgálj, hogy vezethess!”, „A stratégia művészete”, illetve a „Vállalati Gerillák”.

Szeretettel várjuk rendezvényünkre!


Regisztráció