Olvasási idő: 1 perc

A magyarok néha úgy érezhetik, hogy az egész világ ellenük van, de egyre több szem szegeződik erre a kis országra, mely jó mintát mutathat a nagyvilágnak! – mondta hétfő esti rendezvényünkön Gladden Pappin, a Dallas University (USA) professzora, a Magyar Külügyi Intézet új elnöke. A magyar konzervativizmusról és annak nemzetközi hatásairól tartott előadásában Pappin elmondta, hogy Magyarország mintaként szolgálhat a világnak a konzervatív értékek védelmét illetően, legyen szó az illegális migrációról, a gazdaságról vagy akár a családpolitikáról.

Pappin nem vitatja az ukrán-orosz konfliktus igazságtalanságait, de nem érti, miért nem fontosabb az USA-nak a saját határaik védelme a Mexikóból irányuló illegális migrációval, emberkereskedelemmel, drogcsempészettel szemben. Miért tudja Magyarország megcsinálni azt, amire az Egyesült Államok nem képes?

Arisztotelész szerint minden várost falnak kellene körül vennie, hogy kontrollálható legyen az emberek ki- és beáramlása, nagyobb léptékben pedig a határmenti kerítések jelenthetik ezt a biztonsági vonalat az országok számára.

Magyarország a migrációs- és a családpolitikájával került fel az USA politikai térképére. Amennyiben leromboljuk a hagyományos családmodellt, elhanyagoljuk a kultúránkat és ellenőrizetlenül engedjük be az idegeneket az országunkba az olcsó munkaerő reményében, saját nemzetünk fennmaradását kockáztatjuk!

Szörnyű, ami a világban történik, és kötelességünk minden erőnkkel összefogni, és a konzervatív értékrendet támadó, romboló erők ellen fellépni – tette hozzá Pappin.