Olvasási idő: 2 perc

Borbásné Pucsok Tímea – mentőtiszt, gyógypedagógus meghívott előadónkkal fiataljaink az egészségprevencióra területét érintve, gyakorlati modellezéssel a foglalkozás során megismerhették az életszerű helyzetekben történő összetett problémamegoldásokat.

Az élethez nélkülözhetetlen egészségügyi alapismeretek mellett interaktív, szituációs feladatokkal elsajátíthatták az elsősegélynyújtás, zene ritmusú újraélesztés, a stabil odalfekvés technikáját, a légútelzáródás teendőinek kezelését.  Megtanulhatták hogyan tudnak segíteni bajba jutott embertársainkon, hogyan vizsgálhatnak reakciókat, reflexeket, pulzust, hogyan kell telefonon segítséget kérni, hogyan kezeljék a „vészhelyzeteket, ismerjék fel a sürgős, életveszélyes eseteket. A nap folyamán saját balesetes tapasztalatok, történetek megosztása mellett balesethelyzeteket szimuláltak, gyakorolták az újjáélesztést, az autóban rekedt személy helyes segítségnyújtását és testközelből megismerkedtek a „reanimációs fantommal”!

A kurzus fejlesztette a gyerekek egészségügyi alapismereteit, helyzetértékelő képességet, alkalmazható tudás birtokában a tudatos és szakmailag helyes elsősegélynyújtási teendőket, az alapvető szintjüknek megfelelően beavatkozási, megfelelő adekvált segítségnyújtási lehetőségeket.

Miért jó eljönni az MCC nyíregyházi képzési központjának Fiatal Tehetségek klubjára? Mert a jó hangulat, a közösség, szuper játékok és elméleti tudás átadása mellett napjaink legfontosabb életterületeire fókuszáló innovatív élmény - és gyakorlatközpontú megfigyeléses módszerekkel, kísérletekkel, projektmunkával, interaktív feladatokkal is találkozhatsz. Színes programokkal támogatjuk pályaválasztásodat, bővítjük érdeklődésedet a világ és egyéni tudásod iránt!