Olvasási idő: 2 perc

Egy komplex, testi-lelki-mentális egészséget érintő programra vártuk ezen a szombaton az MCC-be a szülőket. Az Egészségfejlesztési Intézettel közös programban a szülőknek szűrővizsgálatokat, a gyerekeknek pedig a lelki és mentális egészségükkel foglalkozó, valamint a mozgásukat javító programokat szerveztünk. A program részeként saját magunk által készített gyümölcs- és zöldségtálakkal, egészséges ételekkel kínáltuk a vendégeket.

A rendezvény keretében sor került a Szülők Akadémiája programsorozat aktuális előadására. „Közléssorompó: az ok, amiért kamaszod magába zárkózik” – ezzel az izgalmas címmel adott elő Müller Csaba MCC-s mentoroktató. Az érdeklődő szülők pontosan tudják, milyen nehéz valódi utat találni egy fiatal ember lelkéhez – ehhez adott számukra valóban használható és érthető kapaszkodókat a coach.

A nap folyamán kardiológiai és bőrgyógyászati szűrővizsgálatok és tanácsadások, egészségügyi állapotfelmérések, vérnyomás-, vércukor-, valamint koleszterinszint mérések várták a résztvevőket, mindezek mellett volt csontsűrűségmérés, dietetikai tanácsadás, gyerekeknek szóló testtartást javító gyógytorna, felnőtteket invitáló jóga, valamint balettmozdulatokkal összekötött testmozgás is.

A kora délutánig tartó program a sajtó kiemelt és a szülők nagyszámú érdeklődése mellett zajlott, a visszajelzések alapján óriási sikerrel és azzal a nem titkolt szándékkal, hogy más helyszínek számára is mintaként szolgáljon.