Olvasási idő: 1 perc

Egy héttel a magyar országgyűlési választásokat követően a Mathias Corvinus Collegium (MCC) ismét külföldi vizekre evezett az Election Night programsorozatával. Az érdeklődők ezúttal a francia elnökválasztás első fordulóját kísérhették nyomon az MCC Tas vezér utcai központjában megrendezett eseményen.

A kampány során a legfontosabb témák, amelyek előkerültek és meghatározták az elnökválasztást a migráció, az identitás, a vásárlóerő, az egészségügy, a gazdasági és társadalmi reformok, valamint az iskoláztatás és bérezés kérdésköre voltak – hangzott el a francia Election Night rendezvényen.

A választási esten résztvevő elemzők egyetértettek abban, hogy határozott közeledés figyelhető meg Franciaország és Magyarország között az elmúlt években. Elhangzott: Emmanuel Macron és Orbán Viktor két olyan állam- és kormányfő, akik  határozott Európa- jövőképpel rendelkeznek. Bár a hangsúlyok és célok eltérhetnek, megvannak a kapcsolódási pontok a két ország között, a választás végkimenetelétől függetlenül.