Olvasási idő: 2 perc

A napokban került megrendezésre a MOVE MCC diákprojekt első szakmai panelbeszélgetése. A MOVE MCC Diákprojekt egy alulról szerveződő diákkezdeményezés, mellyel célunk a Mathias Corvinus Collegium kötelékében tevékenykedő sportolni vágyók összefogása és támogatása. Sportrendezvények szervezésével és sportközpontú szakmai előadások rendezésével szeretnénk közelebb hozni a sport értékrendjét és közösségépítő erejét a teljes MCC számára.

Az értékes beszélgetés középpontjában az élsport mentális oldala állt, melybe a többszörös olimpiai ezüstérmes Cseh László, illetve Sárkány Dominik sport- és teljesítménypszichológus személyes tapasztalatain keresztül nyerhettek betekintést az érdeklődők.

Cseh László kiemelte, hogy megfelelő mentális felkészültség nélkül szinte lehetetlen maximálisan teljesíteni, mely gondolatot Sárkány Dominik konkrét felkészülési módszerek ismertetésével egészített ki.

A sikerek és kudarcok témáját átfogóan elemezve előadóink megegyeztek abban, hogy élsportolóként fontos az érzelmek megélése és alapos feldolgozása, hiszen e lépés átugrásával nehezebben fog tudni előretekinteni a sportoló. Sárkány Dominik szerint egy nagyobb kudarc hatékonyan leküzdhető a sportoló perspektívájának tágításával, a kudarc behelyezésével a sportoló teljes karrierjébe.

A beszélgetés Cseh László előremutató gondolataival zárult, miszerint az egyik legnagyobb erény nem csak az edzők, hanem a sportolók és minden ember számára saját hibáinak beismerése, mely által mindannyian közelebb kerülhetünk egymáshoz.

Köszönjük Cseh Lászlónak és Sárkány Dominiknak az értékes gondolatokat, a beszélgetés moderálását pedig diákprojektünk tagjainak Soós Dorottyának és Hegedűs Patriknak.

A MOVE MCC diákprojekt következő eseményeire is sok szeretettel várjuk az érdeklődőket!