Olvasási idő: 3 perc

Véget ért az MCC Summer Academy tíznapos programja. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) hallgatói által szervezett nemzetközi konferenciára számos országból érkeztek résztvevők, akik izgalmas szakmai előadások és szabadidős programok keretében – az értékteremtő fejlődés témái mellett – a magyar kultúrához is közelebb kerülhettek.

Az MCC Summer Academy Magyarország egyik legnagyobb tehetséggondozó intézményének programja, amelyet egyetemi hallgatók szerveznek. Idén tizedik alkalommal rendezték meg a nyári egyetemet, amely egyedülálló lehetőséget kínál a világ minden tájáról érkező résztvevőknek, hogy kurzusok, műhelymunkák során, az MCC oktatóinak segítségével elmélyítsék tudásukat egy-egy témában. Az idei programnak is számos diák résztvevője volt, akiknek a különböző szakmai és szabadidős tevékenységek remek kapcsolat- és közösségépítési lehetőséget kínáltak a magyar fővárosban, Budapesten.

A nyári egyetem során neves külföldi professzorok és kutatók mellett start-up alapítók is megosztották tapasztalataikat a résztvevőkkel, akik ezáltal megismerkedhettek – többek között – a klímaváltozással kapcsolatos viták lénnyegével, az oktatás szerepével a gazdasági fejlődésben, a munka jövőjével, a robotizáció kérdéskörével és a fenntartható élelmiszeripar kilátásaival.

Az MCC Summer Academy tíznapos programját szakmai előadásokkal támogatta számos szaktekintély, több MCC-s vendégoktató is. Többek között Calum T. M. Nicholson szociálantropológus, az éghajlatváltozás kutatója, a Cambridge-i Egyetem oktatója; Rafael Quintero Godínez jogász, a Warwick Law School doktorandusza; Huub Ruël, a nemzetközi kereskedelem és diplomácia kutatója; Patrick Shoaf Gray, a Durhami Egyetem angol tanulmányok docense és bölcsészettudományi igazgatója; Wettstein Albert és Zwecker Bence, a Munch társalapítói; Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet (MCC) igazgatója, valamint Cséfalvay Zoltán, az MCC Technológiai Jövők Műhelyének vezetője.

Kikapcsolódásképpen a csoport megtekinthette Budapest legszebb látványosságait, illetve – az egész napos program keretében – lehetőség nyílt Visegrádra, valamint a paksi atomerőműhöz is ellátogatni.

A magyar kultúra és történelem mélyebb megismerése érdekében több helyszínen is idegenvezetők tartottak előadást a résztvevőknek, akik élő népzenére gyakorolhatták magyar nemzeti táncainkat.

A konferencia lezárásaként a hallgatók csapatokban oldottak meg egy esettanulmányt, megoldásaikat pedig szakmai zsűri előtt prezentálták.

Az MCC Summer Academy-ről részletes információkat a program honlapján, valamint hivatalos Facebook oldalán olvashat.